Deputatul USR Timiș, Nicu Fălcoi: n-am încredere în priceperea administrativă a dlui Nica – pălăria administrării județului îi este mult prea largă

Deputatul USR Timiș, Nicu Fălcoi, atrage atenția asupra faptului că după ce administrația liberală a CJ Timiș, condusă de Alin Nica, a pierdut finanțarea pentru reabilitarea prin PNRR a Castelului Huniade, acum este pusă sub întrebare atribuirea realizării proiectului tehnic către o firmă dubioasă din Iași, despre care redacția noastră a scris deja AICI.

“Cronica unui alt eșec anunțat?  Zilele trecute, Consiliul Județean Timiș a încredințat unei firme ieșene proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade – cea mai veche clădire din Timișoara. Este vorba acum, pentru proiectul tehnic, de 1.5 milioane de lei, bani publici, care vor merge către o firmă al cărei istoric în ce privește lucrări contractate în trecut ridică semne de întrebare. Asupra cărora este așteptată să se pronunțe în curând justiția. Fiindcă un contract anterior – pentru care reprezentanți ai firmei au fost acuzați de înșelăciune și uz de fals în cazul unor lucrări vizând renovarea Palatului Copiilor din Vaslui – își așteaptă deciziile în septembrie“, a declarat Nicu Fălcoi.

Pălăria administrării județului îi este (n.r. lui Alin Nica) mult prea largă

“N-am deloc încredere în priceperea administrativă a dlui. Nica. Și, judecând după informațiile care-au tot apărut în ultima vreme, nu am încredere nici în buna sa credință. Nu puține au fost situațiile care ne-au dovedit că pălăria administrării județului îi este mult prea largă și-i cade uneori peste ochi așa de tare încât ajunge să ceară ajutor unor personaje cel puțin dubioase, controversate, așa cum a fost cazul cu priceputul facilitator de “business”-uri Cristian Birlic. Despre care-a declarat mai apoi, cu seninătate, sfidând evidențele, că nici măcar nu-l cunoaște (deși au fost surprinși stând împreună la masă).  După ce a ratat finanțarea prin PNRR a lucrărilor de reabilitare pentru Castelul Huniade, tare n-aș vrea să auzim curând că se vor duce pe apa Sâmbetei (ori pe cine știe ce alte filiere!) și cei 1.5 milioane lei puși la bătaie pentru acest proiect tehnic. Este vorba, totuși, despre o firmă a cărei simplă căutare pe internet returnează rezultate îngrijorătoare. Nu în cele din urmă, sper că nu va fi și asta o altă cronică a unui eșec anunțat. Unul care să mai justifice azvârlirea în neant, fără niciun fel de rezultat, a unei alte sume de bani, așa cum s-a mai întâmplat și în alte rânduri“, a mai precizat deputatul USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole