Deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, a luat parte la un “tribunal obștesc“ alături de “dictatorii“ Alin Nica și Dănuț Groza, pe care recent îi combătea vehement

Deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, a lansat pe data de 11 septembrie 2022 o Scrisoare deschisă în interiorul partidului în are denunța vehement politica de doi ani dusă d“e binomul toxic“ Alin Nica & Dănuț Groza care a făcut ca “dacă sutele de tineri înscriși în partid (mulți există doar în hârtii) învață modelul obedienței și al slugărniciei care le oferă accesul la poziții și joburi… atunci PNL Timiș este pe un drum greșit!“.

În documentul prim-vicepreședintelui PNL Timiș, Marilen Pirtea, se mai arăta, printre altele, că:

(…) întâlnirile Forumului Primarilor se transformă în adevărate „tribunale obștești” ce par a veni dintr-o perioadă de tristă amintire a unor vremuri de dictatură, fărădelege și presiune! Nu se ratează niciodată ocazia „de a înfiera cu mânie proletara” pe unul sau pe altul… dintre noi, dintre colegi, dintre cei care ar trebui să funcționăm cu o echipă și ca o familie și, în mod particular, cu „tratament privilegiat” pe unii parlamentari neobedienți și neslugarnici „conducerii supreme”!“.

Scrisoarea a fost scânteia decisivă când tensiunile din interiorul PNL Timiș, acumulate de mai multă vreme, au iești la iveală, precum o expoziție de chiloți scoși la uscat pe sârmele de la geamurile blocurilor comuniste.

Momentan tot scandalul creat s-a lăsat cu solicitări de demitere/demisie a conducerii actuale a PNL Timiș, cu promisiuni de la centru privind iminente modificări, cu declarații peste declarații, dar ca acțiune în sine, mai nimic, doar expoziția de chiloți cu pete maro de la geamurile impozantului sediu din Piața Unirii.

Cum de la “băieții de pe sate“, conduși de Alin Nica, nu mai există așteptări, totuși de la un reputat și multiplu rector, intelectual și cadru didactic universitar ca Marilen Pirtea, te-ai fi așteptat după lansarea Scrisorii măcar să țină distanță față de “lipsa de performanță a cârmuitorilor mesianici, în lipsa capacității și a inteligenței de a găsi soluții“.

Dar, nu.

Zilele trecute, deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, a participat la alegerile Organizației de Femei din Timișoara și a stat în prezidiu alături de cei pe care îi contesta cu vehemență că “au confiscat filiala în interes propriu“. Alături de Alin Nica, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru posibile multiple conflicte de interese, alături de Dănuț Groza, care și-a vândut de la Primăria Sânnicolau Mare mai multe terenuri sau alături de deputatul Cosmin Șandru, trimis în judecată pentru corupție.

O vorbă din popor spune așa: “spune-mi cu cine umbli, ca să-ţi spun cine eşti!“.

Așa se face că deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, nu a avut nicio străbatere să stea alături de cei care se fac vinovați că:  

Mi-a fost golită de conținut „fișa postului” de prim-vicepreședinte, printre altele atribuțiile de comunicare ale partidului fiind „externalizate” către o doamnă de la CJT (care nu este membră PNL), cu bugetul lunar primit de la București, cu tot“.

În același timp, vineri, la Lovrin, zeci de primar și membri ai organizațiilor locale, care au solicitat la București înlocuirea din funcție a “binomului toxic“ Alin Nica&Dănuț Groza, și-au dat întâlnire pentru a pune la punct planul de acțiuni viitoare, având în vedere că momentan conducerea centrală nu a luat nicio decizie privind viitorul filialei Timiș. Deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, a lipsit.

Evoluție prin involuție, probabil este noua strategie a PNL Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole