Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: marți sperăm că vom scăpa de ministrul BMW implicat în una dintre cele mai mizerabile afaceri de corupție de după Revoluție

Deputații din Forța Dreptei au depus, împreună cu USR, o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt?

Potrivit deputatului Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira, moțiunea va fi dezbătută marți când ministrul Lucian Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat.

Lucian Bode trebuie să dea socoteală în Parlament, cu prilejul dezbaterii moțiunii simple, pentru activitatea desfășurată în fruntea ministerului. În loc să se preocupe de siguranța cetățenilor, actualul ministru al Afacerilor Interne sfidează inteligența românilor patronând una dintre cele mai mizerabile afaceri de corupție de după Revoluție, în favoarea unor apropiați ai președintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii din Forța Dreptei susțin retragerea sa din funcția de ministru de Interne și solicită tuturor parlamentarilor ca prin vot să se disocieze de practicile toxice și antidemocratice ale lui Lucian Bode“, a declarat Claudiu Chira.

Semnatarii moțiunii afirmă că „cea mai mare reuşită” a ministrului Bode, după aproape doi ani de mandat, este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”.

Eficienţa ministrului Bode s-a văzut când l-a ajutat pe prietenul preşedintelui Iohannis să vândă Poliţiei Române 600 de BMW-uri” de numai 32.000 de euro, fără TVA”. Evident, printr-o licitaţie aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câştige cine trebuie„, se arată în moțiune.

Potrivit Regulamentului, moțiunea trebuie supusă dezbaterii și votului în plenul Camerei Deputaților în maximum o săptămână de la data depunerii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole