USR Timiș: bugetul păgubit cu aproape 1,5 miliarde de lei de către ministrul iresponsabil Grindeanu – peste tot sinecuri create pentru clientela de partid

USR Timiș a lansat un atac extrem de dur la ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, pe care îl acuză de cheltuire iresponsabilă a banilor publici.

Organizația susține că la nivelul unor instituții subordonate ministerului se fac angajări nejustificate, iar bugetele companiilor respective au fost mărite fără pic de responsabilitate.

“În 2022 se anunță dezmăț pe bani publici. Vineri, în ședința guvernului coaliției PSD-PNL, Sorin Grindeanu a adoptat bugetele companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor fără pic de responsabilitate. Pe scurt, dezmățul pe bani publici arată așa: CFR Călători face peste 500 de angajări și crește cheltuielile cu 22%. În acest fel pierderile vor fi DUBLE față de anul trecut – 650 milioane de lei., CFR Marfă, o societate cu datorii de peste 4 miliarde, angajează 49 de oameni și crește cheltuielile cu 10%; Metrorex crește numărul de angajați cu 849 și are cheltuieli mai mari cu 17%. În acest fel, bugetul de stat este păgubit cu aproape 1,5 MILIARDE de lei de către ministrul iresponsabil Grindeanu“, susține USR Timiș.

Președintele interimar al USR, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care este și deputat de Timiș, spune că ministrul Sorin “OUG13“ Grindeanu duce o politică fiscală de sărăcire.

“Peste tot angajări, creșteri de cheltuieli, sinecuri, posturi și instituții create pentru clientela de partid. Aceasta este politica PSD-PNL și a guvernului Ciucă-Iohannis-Ciolacu. O politică fiscală de sărăcire a României și alimentare a inflației”, a declarat Cătălin Drulă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole