Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, îl acuză de naționalismul-ceaușism pe prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu

Prefectura Timiș, condusă de prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a solicitat anul trecut primăriei Timișoara, la sesizarea unui cetățean, să „ia măsuri de arborare a drapelelor conform legislației în vigoare”.

Este vorba despre drapelele din fața primăriei care au fost chiar vandalizate.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a răspuns la vremea respectivă că nu dă jos steagurile, deoarece sunt un simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană.

Pentru mine este o onoare că drapelul României poate fi arborat alături de cel al Uniunii Europene, cu aceeași importanță și valoare ca steagurile celorlalte state membre. Îmi asum această decizie: steagurile statelor cu care Timișoara are relații de colaborare vor continua să fluture în fața Primăriei Timișoara. Ca simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană. Și ca dovadă a spiritului multietnic și tolerant al orașului în care trăim. Cer parlamentarilor de Timiș să se aplece asupra legii din 1994, să propună modificarea acestui text de lege și să-l facă conform realităților zilelor noastre“, a mai precizat primarul Timișoarei.  

Subiectul a fost reluat astăzi, de către viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, care fiind plecat din țară, în Ungaria, l-a acuzat pe prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, de naționalismul-ceaușism și l-a invitat la Szeged să dea steagurile jos.

Astăzi la Seghedin(Szeged), de ziua orașului înfrățit, steagul României și al altor țări europene flutura arborat pe clădirea primăriei. Orașele surori ale Timișoarei înțeleg și trăiesc spiritul multietnic și tolerant al Europei. Sper să nu trimită prefectul Mihai Ritivoiu pe pristandaul din dotare să numere steagurile și să dea amenzi și aici. Prefectul și partidul său nu au depășit încă naționalismul-ceaușist“, a scris Ruben Lațcău pe Facebook și a atașat o fotografie.

VIDEO. Județul Timiș făcut de rușine la nivel național de PNL Timiș – deputatul Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea, trimiși în judecată pentru corupție, au fost alergați prin București: ce faci băi coruptule, ai naibii de borfași, Bitea escrocule, Șandru scursurilor, ți-a cumpărat tac-tu scaunul

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru și fostul director PNL al STPT, fostul consilier județean Nicolae Bitea, sunt trimiși în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dare de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole