PNL Timiș are un deputat acuzat de tentativă de dare de mită. Cosmin Șandru – calul troian din palatul șefului PNL Timiș, Alin Nica

Deputatul liberal Cosmin Șandru, un obscur politician local, dar mare abonat la banii statului, fie direct, fie prin membri ai familiei, a ieșit din vizuină brusc, după ce președintele AUR, George Simion, a dezvăluit, prin intermediul unor înregistrări, negocierile pe care liberalii le-au demarat pentru salvarea defunctului, de acum, Guvern Florin Cîțu.

Din înregistrări și din declarațiile ulterioare ale protagoniștilor, care confirmă întâlnirea, dar ca niște bărbați adevărați, cu gleznuțele goale, nu confirmă și conținutul discuțiilor care au avut loc, reiese că deputatul Cosmin Șandru și directorul Societății de Transport Timișoara, membru al BPJ PNL Timiș, Nicolae Bitea, l-au convocat la o discuție amicală pe deputatul AUR, Titi Stoica. Acesta a înregistrat convorbirile pe care le-a depus la DNA pentru cercetarea posibilelor infracțiuni care decurg din demersul celor doi liberali timișeni. Politic, PSD Timiș a transmis deja că solicită retragerea sprijinului pentru deputatul liberal deoarece această tentativă de dare de mită reprezintă bomboana de pe coliva filialei liberale.

Personajul central al dezvăluirilor AUR este cu siguranță deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru, din mai multe considerente.

Acestea este un apropiat al președintelui PNL Timiș, Alin Nica, drept dovadă soția sa este consilier personal al președintelui CJ Timiș. Însă, printr-o găselniță, care este la limita legalității, deoarece doamna Oana Dinulescu Șandru asumă o funcție pe care nu o deține. Adică, dumneaei este consiliera personală a lui Alin Nica, își desfășoară activitatea la cabinetul acestuia din CJ Timiș, însă este angajată a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, așadar își arogă rolul de consilier, fără ca legal să fie consilier, adică angajată la CJ Timiș, la cabinetului președintelui. Practic, cazul Dragnea și angajatele DGASPC Teleorman, are un corespondent în Timiș, pentru că Oana Dinulescu Șandru, nu își desfășoară activitatea ca angajată ADID Timiș, ci ca și consilier a lui Alin Nica, însă, așa cum se practică, probabil își acoperă ilegalitatea prin rapoarte de activitate, mai mult sau mai puțin fictive, pentru a justifica angajarea la ADID.

Una dintre explicațiile acestui grosolan șiretlic administrativ, aproape de neînțeles, ca să nu spunem șir de ilegalități, de la abuz în serviciu la uzurparea de calități oficiale, este pentru a evita un posibil conflict de interese, deoarece firmele asociate familiei Dumitru Dinulescu, tatăl soției deputatului Cosmin Șandru, au numeroase contracte de lucrări cu Consiliul Județean Timiș. Pentru că tot a ajuns vorba despre acțiunile din familii, să amintim, în treacăt, că nici cele ale tatălui deputatului, Zaharia Șandru, zis și Zache, care nu sunt tocmai mândria Caraș-Severinului și despre care vom scrie în edițiile viitoare.

Fiind un apropiat al președintelui PNL Timiș, Alin Nica, care însă la declanșarea scandalului s-a delimitat repede de apropiatul său, deputatul liberal Cosmin Șandru a fost și el un mare susținător al echipei câștigătoare a lui Florin Cîțu, ca și șeful său politic, și astfel avea toate atuurile și susținerile politice pentru a purta o asemenea negociere și a face promisiunile specificate din înregistrarea cu pricina.

Până când DNA se va pronunța în privința sesizării celor de la AUR privind faptele incriminate de înregistrarea deputatului Titi Stoica, în ediția de mâine a cotidianului Buletin de Timișoara intrăm abrupt într-o serie de dezvăluiri, pe care reporterii noștri de investigație le documentează deja, pentru a vă familiariza cu persoanele din povestea AUR și care privesc cele două familii, Șandru și Dinulescu, cu date despre afacerile derulate și vom arăta că nu este întâmplătoare susținerea pe care familia Șandru-Dinulescu o acordă șefului PNL Timiș, Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole