“Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”. Cosmin Tabără s-a înscris la alegerile pentru PNL Timișoara, de la care a fugit prima dată

Viceprimarul Timișoarei și-a depus candidatura pentru funcția de șef al filialei municipale PNL, la alegerile cu repetiție care ar trebui să aibă loc pe 31 iulie.

Cosmin Tabără este astfel al nouălea candidat care se aruncă în luptă și îi va avea ca și contracandidați principali pe deputatul Claudiu Chira și pe consilierul local Raul Ambruș, câștigătorul alegerilor din 3 iulie, dar nerecunoscute de tandemul care conduce astăzi PNL Timiș – Alin Nica și Dănuț Groza.

La alegerile din 3 iulie Cosmin Tabără susținut de Alin Nica a fugit împreună cu acesta din sala unde se desfășura ședința în momentul în care participanții l-au huiduit copios pe Alin Nica și i-au cerut vehement demisia ca urmare a anunțului său de la tribună că alegerile nu ar mai avea loc.

Filiala este de atunci măcinată de conflicte generate de nerecunoașterea alegerilor, drept dovadă 19 membri din Timișoara au fost suspendați din partid pentru șase luni, cărora li se adaugă deputatul Claudiu Chira și consilierul județean, Liviu Cocean.

Deși deciziile lui Alin Nica au fost contestate la Curtea de Arbitraj, inclusiv suspendările din partid, acesta nu a așteptat un răspuns din partea forurilor superioare ale PNL și a programat noi alegeri la PNL Timișoara pentru sâmbătă, 31 iulie.

Graba conducerii PNL este legată de alegerile județene care ar trebui să aibă loc pe 7 august, iar fără finalizarea alegerilor municipale nu se pot organiza alegeri pentru șefia PNL Timiș. Chiar și cu alegerile pe Timișoara finalizate, Alin Nica întâmpină mari probleme cu alegerile la Lugoj, unde primarul Claudiu Buciu a anunțat deja că nu le va organiza.

Așadar, furtunile din PNL Timiș urmează, dacă cineva credea că marea s-a calmat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole