Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu: am depus peste 200 de semnături pentru demolarea garajelor de pe străzile Zimbrului, Titan- Enric Baader

Consilierul local ProRomânia, Roxana Iliescu, care vara trecută a deblocat proiectul privind demolarea garajelor și amenajare de noi locuri de parte care în zona  Martir Elena Nicoară, detalii AICI, solicită Primăriei Timișoara găsirea de soluții pentru demolarea garajelor de pe străzile Zimbrului, Titan- Enric Baader nr.11/a și împrejurimi.

“Astăzi am depus la Primărie peste 200 de semnături, un Memoriu și o nouă Cerere, în vederea găsirii unei soluții privind demolarea garajelor de pe străzile Zimbrului, Titan- Enric Baader nr.11/a și împrejurimi! Garaje care nu sunt altceva decât focare de infecție, aflate în stare avansată de degradare, care pun în pericol siguranța trecătorilor, iar pe alocuri s-au transformat în rampe clandestine de gunoi. Trebuie să menționez faptul că prin HCL 187/2015 s-a aprobat PUZ “ Locuințe colective, servicii și comerț” Titan -Enric Baader nr.11/A Timișoara”. Această Hotărâre de Consiliu Local prevede obligația dezvoltatorului de a negocia cu proprietarii, de a-i despăgubi și de a demola garajele respective, in locul lor fiind prevăzut drum, ce constituie de altfel cale de acces inclusiv la ansamblurile de blocuri nou construite“, a declarat Roxana Iliescu.

Solicitări mai vechi ale cetățenilor au rămas nerezolvate

“Deși încă de acum 3 ani de zile locuitorii din zonă s-au adresat Primăriei cu tot felul de petiții, problema nu a fost rezolvată. În vara anului trecut mi-au adus la cunoștința și mie aceasta problemă, motiv pentru care am formulat în scris, în 06.08.2021, o Notificare către PMT în care am prezentat situația, solicitând în plus și un punct de vedere referitor la nerespectarea HCL-ului de către dezvoltator și soluția rezolvării acestei probleme. Mai mult decât atât, am fost de două ori în audiență la Arhitectul Șef al Timișoarei, ocazie cu care am prezentat întreaga situație și am discutat posibile soluții pentru demolarea mizeriilor de garaje. Rezultatul acestor demersuri nu a fost deloc cel așteptat: răspunsul primit în scris este evaziv și între timp, mai exact în octombrie, Primăria a eliberat o nouă Autorizație de Construcție pentru ridicarea unui nou bloc în zonă! În consecință, ieri în cadrul plenului am adus la cunoștința tuturor colegilor această situație, iar astăzi am solicitat în scris Arhitectului Șef convocarea dezvoltatorului la Primărie și a reprezentanților Asociațiilor de Proprietari direct afectați de existența acestor garaje. Voi face tot ce-mi stă în putință pentru găsirea unei soluții privind demolarea garajelor și amenajarea zonei astfel cum e prevăzută în documentația PUZ“, a mai precizat consilierul local ProRomânia.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole