Consilierul local Roxana Iliescu: nu înțeleg de ce nu se reiau lucrările pentru realizarea locurilor de parcare din Str. Martir Elena Nicoară?

Consilierul local al Pro România, Roxana Iliescu spune că Primăria Timișoara  a abandonat lucrările pentru realizarea locurilor de parcare din Str. Martir Elena Nicoară, deși nu mai este necesar decât Ordinul de începere, semnat de primar.

“În ianuarie 2021 am făcut prima interpelare în ședința CLT pe acest subiect. De atunci și până astăzi inclusiv, am susținut importanța deblocării și reluării lucrărilor, având întâlniri pe acest subiect atât cu cei doi viceprimari, cu funcționari din cadrul primăriei, cât și cu executorul judecătoresc implicat în acest proiect. Fără a vă mai detalia în concret motivele care au stat la baza întârzierii reînceperii lucrărilor până la acest moment, vă fac cunoscut faptul că astăzi, mai este necesar doar Ordinul de începere a lucrărilor semnat de primar. Acest document va permite angajaților Colterm, departamentul de Construcții Civile, să înceapă demolarea celor 26 de garaje, permițând astfel finalizarea celor 103 locuri de parcare”, susține Roxana Iliescu.

Realizarea locurilor de parcare s-a transformat în telenovelă

“Demersurile privind realizarea locurilor de parcare din Str. Martir Elena Nicoară (Parcare Pepinierei) au început din anul 2015, fiind prevăzute un total de 269 locuri.

În 2018 a fost finalizată prima etapă a proiectului, respectiv un număr de 166 parcări, pe terenul viran. Conform proiectului, etapa a doua viza demolarea unui număr de 60 garaje, pentru realizarea diferenței de 103 locuri parcare. Au fost demolate doar 34 garaje și totul s-a blocat începând cu 2018: parte din cei care dețineau garaje, au intrat în litigiu cu primăria. Fix acum un an, în 24.06.2020, PMT obține o Decizie Civilă favorabilă, DEFINITIVĂ, în baza căreia puteau fi desființate garajele pe cheltuiala pârâților, în cazul în care aceștia nu eliberau terenul de bună-voie în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Cu toate acestea, astăzi, la un an de la obținerea acestei decizii și la 6 ani de la începerea demersurilor, încă nu au fost reluate lucrările. Cred cu tărie că demersurile privind demolarea garajelor și realizarea unor locuri de parcare civilizate trebuie să fie o prioritate pentru actuala administrație!”, precizează Roxana Iliescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole