Congres PNL/Orban la prezentarea bilanțului mandatului: Noi, liderii, suntem nimic fără voi baza PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat, sâmbătă, efortul tuturor liberalilor la realizările partidului.

Orban şi-a prezentat raportul de activitate ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, care a fost aprobat de Congres.

„Daţi-mi voie să încep prin a vă transmite respectul meu, recunoştinţa, aprecierea pentru munca depusă de fiecare membru al PNL în cei patru ani de activitate. Fără efortul fiecăruia dintre dumneavoastră nu am fi putut realiza nimic, pentru că noi, liderii, suntem nimic fără voi, baza PNL”, a spus Orban.

El a amintit de lupta împotriva PSD.

„În condiţii grele, cu un PSD care a capturat aproape integral toate poziţiile statului, cu un PSD cu o majoritate parlamentară apăsătoare, cu un PSD agresiv care a încercat să facă praf justiţia, economia, să diminueze atribuţiile preşedintelui şi a tuturor instituţiilor pe care nu le controla, PNL a dus o luptă de zi cu zi, săptămână cu săptămână, lună cu lună împotriva PSD şi a reuşit să înfrângă această ciumă roşie, să scoată de la guvernare PSD şi a reuşit cu adevărat să îndrepte România în direcţia bună”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a prezentat realizările în plan intern, menţionând că cea mai importantă decizie a fost cea privind desemnarea lui Klaus Iohannis drept candidat la prezidenţiale şi pe preşedintele PNL drept candidat la funcţia de premier. De asemenea, Orban a amintit de victoriile PNL la alegerile pentru Parlamentul European, referendumul pentru justiţie, de adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD, câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis.

„Nu am câştigat la parlamentare, dar prin negocierile de după alegerile parlamentare am reuşit să aşezăm PNL în poziţia de principal partid de guvernământ, care deţine trei dintre cele mai importante funcţii în stat”, a spus Orban.

De asemenea, el a prezentat şi realizările în plan extern.

„La nivel european, ca urmare a eforturilor pe care le-am făcut, am reuşit să fim o voce ascultată, care influenţează la nivel european. Astăzi, datorită PNL, România contează în UE şi are capacitatea de a influenţa decizii”, a precizat Orban.

El a menţionat între realizări şi faptul că un reprezentant al României a preluat şefia Parchetului European şi că PNL a susţinut PAS şi PDA în alegerile din Republica Moldova.

„Tot ceea ce s-a realizat se datorează fiecăruia dintre membrii PNL”, a actualul lider al liberalilor.

Congresul PNL a ratificat, sâmbătă, şi modificările la Statutul partidului.

Liberalii îşi aleg sâmbătă preşedintele, funcţie pentru care candidează actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole