Coloane de camioane formate în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria

Coloane de camioane s-au format, miercuri, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, astfel că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 180 de minute pentru controlul documentelor, aici tranzitarea fiind întârziată şi de cântărirea automarfarelor.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise trei artere de control pentru camioane.

„Timpii de aşteptare se datorează activităţii de cântărire a automarfarelor, desfăşurată de către lucrătorii din cadrul A.C.I. Nădlac II”, informează aplicaţia.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara (structura regională a CNAIR), în subordinea căreia se află Agenţia de Control şi Încasare (ACI) Nădlac II, au declarat, pentru AGERPRES, că pe sensul de ieşire din ţară au fost montate, în această vară, două noi cântare destinate traficului greu.

„Acestea au fost instalate pentru protejarea infrastructurii rutiere şi depistarea celor care folosesc reţeaua de drumuri cu depăşiri de greutate pe osii. Se lucrează 24 din 24, la capacitate maximă, iar timpul de cântărire este în medie de un minut şi jumătate – două, dacă nu sunt probleme de aşezare pe banda de control a autotrenului şi dacă transportul nu este extracomunitar. Chiar dacă se lucrează la flux continuu, numărul mare de autocamioane îngreunează traficul pe ieşirea din ţară. Legislaţia în vigoare obligă la cântărirea TIR-urilor, indiferent de marfa transportată”, a spus purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Alina Sabou.

Camioanele aşteaptă în coloană pe autostrada pan-europeană, pe o distanţă de câţiva kilometri.

Coloane de camioane se înregistrează şi în alte puncte importante de la frontiera cu Ungaria, din cauza numărului mare de automarfare „care se prezintă la ieşirea din ţară într-un timp scurt”, după cum informează aplicaţia Poliţiei de Frontieră.

Astfel, la PTF Vărşand sunt deschise trei artere pentru traficul greu, dar timpul de aşteptare până la trecerea graniţei este de cel puţin 90 de minute.

La Nădlac I, situaţia este mai bună, sunt deschise două artere de ieşire pentru camioane şi se aşteaptă în jur de 30 de minute pentru formalităţi.

Aglomeraţie este şi la PTF Petea (judeţul Satu Mare), unde timpul de aşteptare este de 240 de minute, fiind deschisă o arteră.

La Borş I şi Borş II (judeţul Bihor) se aşteaptă 30, respectiv 50 de minute pe arterele dedicate traficului greu.

De regulă, la frontiera cu Ungaria se formează coloane de camioane în prima zi a săptămânii, după restricţiile de circulaţie aplicate de ţara vecină în fiecare duminică sau în zilele de sărbătoare pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole