În trei zile, polițiștii au efectuat 823 de testări cu aparatul etilotest și 85 cu aparatul drug test în apropierea festivalului Vest Fest

Peste 200 de polițiști au fost zilnic în teren, în weekend-ul prelungit de Rsalii, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative. În aceste zile, în tot județul Timiș s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pe consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan.

Astfel că, de vineri, 10 iunie până în prezent, polițiștii timișeni au constatat 28 de infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 10 fiind pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 6 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

„În Timișoara, polițiștii au fost prezenți și la Festivalul Vest Fest, care s-a finalizat în această dimineață, astfel că polițiștii Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității Timiș şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreuna cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodată pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit”, transmite IPJ Timiș.

În proximitatea festivalului s-au aflat și polițiștii rutieri, care în aceste zile au legitimat peste 2.000 de persoane, au controlat peste 1.900 de autovehicule, au efectuat 823 de testări cu aparatul etilotest și 85 cu aparatul drug test şi au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.

„În urma măsurilor dispuse cu prilejul acestui festival, vă informăm că nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a perturba ordinea publică. Având în vedere că ziua nu s-a încheiat și cei mai mulți dintre dumneavoastră reveniti în localitate dinspre locurile unde v-ați petrecut minivacanța, noi vă recomandăm în continuare să fiți atenți la drum, să respectați regulile de circulație și regimul legal de viteză, astfel încât să nu deveniţi victime ale accidentelor rutiere. Pentru cei care încă mai petrec, le recomandăm să o facă la fel ca până acum, astfel încât să nu deranjeze alți cetățeni și totul sa fie în limitele legii”, mai transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole