CJ Timiș refuză să publice CV-urile consilierilor personali ai lui Alin Nica – unul dintre ei este bănuit că ar fi fost ofițer al fostei Securități

Buletin de Timișoara a solicitat, în data de 4 ianuarie 2023, pe baza Legii 544 privind liberul acces la informații publice, date despre doi dintre consilierii șefului Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Este vorba despre Andrei-Dan Ivașcu și Constantin Tănase.

Demersul a plecat de la faptul că cei doi sunt plătiți din bani publici, dar sunt necunoscuți la nivelul opiniei publice, inclusiv la nivelul cadrelor de partid din PNL Timiș.

Astăzi, 13 ianuarie 2023, redacția noastră a primit răspunsul solicitat, dar surpriză… Consiliul Județean Timiș, sub semnătura lui Alin Nica, refuză să facă publice CV-urile celor doi consilieri personali, deoarece consideră, cu de la sine putere, că “CV-urile nu se încadrează în categoria celor de interes public“. Așadar, un om politic, cum este șeful CJ Timiș, decide cu de la sine putere ce se încadrează și ce nu se încadrează în categoria informațiilor publice.

Motivul ascunderii CV-urilor poate fi faptul că potrivit unor surse ale Buletin de Timișoara, Constantin Tănase ar fi fost ofițer al fostei Securități, angajat la Secția Poliție Politică și ar fi ieșit la pensie înainte de anul 2000 ca ofițer SRI.

Publicarea CV-ului necosmetizat ar fi clarificat această problemă de o gravitate deosebită.

Din adresa primită de redacția noastră, deși cetățenii nu vor afla cine sunt cei pe care plătesc din banii lor,  aflăm totuși că Andrei-Dan Ivașcu este angajat cu jumătate de normă la cabinetul președintelui Consiliul Județean Timiș, iar Constantin Tănase este angajat cu normă întreagă.

Din aceluiași document, aflăm că, potrivit fișei postului, Andrei-Dan Ivașcu împreună cu echipa managerială asigură un management performant și eficient în cadrul Direcției de Drumuri, consiliază și coordonează(!!!!!) echipa managerială a Direcției de Drumuri.

Pe de altă parte, Constantin Tănase, potrivit fișei postului, asigură președintelui Consiliului Județean Timiș datele necesare procesului de informare și documentare(!), informează președintele CJ Timiș cu privire la principalele probleme și tendințe ale mediului social și economic din județ(!), dar și alte atribuții pe care le puteți vedea în fotografiile de mai jos.

Reamintim că șeful CJ Timiș, Alin Nica, are 7 consilieri personali – Viorel Coifan (fost șef al PNL Timiș); Bogdan Ghelbere (secretar general adjunct al PNL Timiș); Vasile Ciuruș (membru al BPJ al PNL Timiș); Oana Șandru (soția deputatului PNL Timiș, Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție), Dan Diaconu (fost viceprimar al lui Nicolae Robu); Andrei-Dan Ivașcu și Constantin Tănase.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole