CJ Timiș ne promite piste de biciclete – după ce a eșuat cu drumurile. Extinderea de la Giarmata, stârnește doar bucuria mecanicilor auto

Consiliul Județean Timiș nu reușește în mandatul peneliștilor conduși de Alin “Săteanul“ Nica, năuciți probabil de incompetența acestui “tânăr primar care și-a scos comuna din rahat“, să finalizeze extinderile la patru benzi a drumurilor județene de la Moșnița Nouă și Giarmata, prin Dumbrăvița.

Starea deplorabilă în care se află drumul până la urcarea pe autostradă este dovada incompetenței care învăluie administrația penelistă, iar mașinile practic fac jaloane printre cratere.

Așa că, dacă drumuri nu sunt în stare să facă cei de la CJ Timiș ne promit piste de biciclete.  

“Pe 12 mai, am onorat invitația înaintată de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila CSEKE, pentru a discuta despre cum putem dezvolta cât mai rapid rutele EuroVelo din România.

Pe teritoriul țării noastre trec două astfel de rute: EuroVelo 13 și EuroVelo 6.

➡️ În Timiș EuroVelo intră pe la Comloșu Mare și iese prin Moravița, traversând o bună bucată din județ.

➡️În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ne-am asumat, ca țară, să construim peste 3000km de piste de biciclete în perioada imediat următoare.

Obiectivul meu personal este acela de a ajuta la construirea a cât mai multor kilometri de infrastructură velo pe teritoriul județului nostru! Astfel, la o săptămână de la întâlnirea avută la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei am reușit deja să parcurg, împreună cu o echipă multidisciplinară din Consiliul Judeţean Timiş, mai mult de jumătate din ruta EuroVelo din județul nostru. Am vrut să parcurg traseul și să discut personal cu primarii care în perioada următoare trebuie să identifice și să ne transmită terenurile exacte pe unde o să putem executa infrastructura velo. EuroVelo înseamnă mult mai mult decât niște simple dungi pe asfalt, înseamnă mai mult decât niște simple piste pe lângă drumurile naționale sau cele județene.  EuroVelo înseamnă oportunitatea să fim parte dintr-o rețea europeană de ciclotursim care aduce anual venituri de peste 500 milioane de euro – bani care pot schimba complet economiile locale în care ajung“, spune vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș.

Studiu de Fezabilitate realizat la nivel național

“Dar, EuroVelo înseamnă  totodată și standarde mult mai ridicate decât cele cu care suntem obișnuiți, criterii stricte pe baza cărora trebuie să construim nu doar infrastructura velo, ci întreg ecosistemul necesar unei dezvoltări coerente si armonioase a sectorului cicloturistic. Recunosc că este o reală plăcere să colaborez cu primarii implicați în acest proiect. Ne răspund prompt, ni se alătură în căutarea celor mai bune trasee, văd și înțeleg oportunitatea și sunt cel puțin la fel de încrezători ca și mine că tot acest efort comun merită făcut.  Ne-am propus ca până la finalul săptămânii viitoare să transmitem către Centru Național de Coordonare Velo ruta completă EuroVelo 13 din Timiș. Abia aștept să primim apoi Studiul de Fezabilitate realizat la nivel național ca să trecem cât mai repede posibil la etapa execuției“, a mai precizat Cristian Moș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole