Primăria Timișoara acuză SC Horticultura SA că are peste 500 de sesizări nerezolvate pentru tăierea arborilor care pun în pericol cetățenii

Primăria Timișoara susține că în aceste zile, cetățenii vor putea vedea în unele parcuri că se desfășoară lucrări de toaletare a crengilor uscate sau de tăiere a arborilor uscați.

TIMIȘOARA – 11 august

“SC Horticultura SA este compania care are prin contract obligația să întrețină parcurile din zona centrală. Am transmis companiei o notificare ce avea ca termen de rezolvare perioada 21-30 iulie, prin care s-a solicitat eliminarea crengilor uscate din arbori și tăierea arborilor uscați, care puneau în pericol trecătorii din parcurile ILSA/Mocioni, Regina Maria (Poporului) și Justiției. În plus față de termenul limită 30 iulie le-am acordat o perioadă de grație de 10 zile. Cu toate acestea, nu s-a intervenit deloc în parcul ILSA”, se arată într-un comunicat de presă.

Voluntarii SALVO chemați în ajutor

“Deoarece compania nu a respectat această notificare, Primăria Municipiului Timișoara a apelat la specialiștii arboriști ai compartimentului de voluntari din cadrul primăriei, SALVO, pentru punerea în siguranță a zonei, iar intervențiile lor vor continua zilele acestea”, mai precizează municipalitatea.

500 de sesizări nerezolvate

“Conform datelor noastre, SC Horticultura SA are peste 500 de sesizări nerezolvate, unele chiar din 2019. Toate se referă la toaletări de crengi uscate și la tăieri de arbori uscați, care reprezintă un potențial pericol pentru cetățeni și bunurile din spațiul public. Aceasta înseamnă că societatea Horticultura nu își respectă responsabilitățile contractuale și nu gestionează cu profesionalism zestrea verde a orașului”, susține Primăria Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole