La Săcălaz s-a declanșat lupta împotriva conturilor false de Facebook. Cetățenii și administrația se acuză reciproc

Primăria Săcălaz nu blochează dreptul la exprimare al persoanelor cu conturi reale pe rețelele de socializare, spune primarul Nicu Viorel.

“În spațiul public s-a afirmat că anumite persoane au fost blocate pe pagina Primăriei Săcălaz. O minciună și un fake news promovat intenționat de anumite persoane interesate politic. Dimpotrivă, administrația actuală a deblocat toate persoanele reale ce fuseseră blocate de fostul administrator al paginii Primăriei Săcălaz – Ovidiu Balcu, actualul administrator al unei pagini de facebook, angajat la primăriei la acea vreme. Actuala conducere a Primăriei Săcălaz nu doar crede în valorile democrației, ci le și promovează, transparența fiind una dintre ele(…). În privința conturilor personale, fiecare persoană are libertatea de a alege pe cine blochează și pe cine nu. Primăria Săcălaz nu va bloca libertatea de exprimare a persoanelor reale, cu excepția conturilor false întrucât libertatea de exprimare presupune și asumarea opiniilor în contradictoriu“, spune primarul comunei.

Situația din Săcălaz este una atipică. Consiliul Local este blocat, iar primarul a declanșat o campanie de strângere de semnături pentru dizolvarea CL. La rândul lor, unii cetățeni amenință cu strângerea de semnături pentru demiterea primarului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole