PNL nu va susține majorarea taxelor și impozitelor din Timișoara – anunță președintele PNL Timiș, Alin Nica

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a declarat într-o conferință de presă că PNL Timișoara nu va susține proiectul de majorare a taxelor și impozitelor locale.

“Acest lucru nu îl vom susține, nu vom vota împovărarea populației pentru nivelul actual, PNL susține scăderea fiscalității și nu creșterea ei. Cred că există alte modalități de a atrage bani prin fonduri europene și îmbunătățirea colectării. Sunt surprins de această decizie a primarului Dominic Fritz, pentru că atunci când nu era primar spunea că nu va mări niciun impozit. De ce s-a răzgândit cred că doar el poate răspunde la această întrebare“, spune Alin Nica.

Lipsa de consultare între parteneri

“Dar mai este un aspect pentru care nu susținem. Noi deși suntem în alianță nu am fost consultați, ne-am trezit că trebuie să susținem, aflând din presă. Cred că e un demers neserios și nici prezența primarului la consultarea publică arată clar că această modalitate de dialog nu îi mai place domnului primar deși în campanie clamau întotdeauna pe transparență și consultări. Cred că primul lucru pe care ar trebui să îl facă este să se consulate cu partenerii de alinată locală și să luăm de comun acord deciziile, mai ales cum sunt cele de mărire a taxelor locale. Dimpotrivă, noi vom milita pentru scăderea taxelor, mai ales persoanele fizice, dar și companiile. Noi vom propune să acordăm bonificația de 10% pentru toate firmele care își achită toate taxele locale până la primul termen. Mi se pare puțin ciudat că aleg să își bată singuri cuie în talpă, promovând un asemenea proiect. Dacă ne-am fi consultat le-am fi spus și nu am fi fost în măsură să  avem această poziție critică, le-am fi spus în privat și am fi găsit soluții să nu fie ei nevoiți să vină cu proiectul de majorare a impozitelor“, a mai spus președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole