CJ Timiș are idei trăsnite – să mergi la Gara de Nord, parchezi, urci în trenul de Buziaș și de aici în microbuz până la Silagiu să bei un vin – totul împachetat ca un nou produs turistic

Consiliul Județean Timiș, prin Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, propune o idee trăsnită pe post de produs turistic.

Ieri, a fost lansat în prezența primarului PNL din Buziaș, Sorin Munteanu, și a vicepreședintelui PNL al CJ Timiș, samsarul imobiliar din Moșnița Nouă, Alexandru Proteasa, un nou produs turistic numit “Promenadă la Buziaș“.

APDT este aceeași asociație care te invită la slană și brânză pentru un “Mic dejun la Margina“, poate în felul acesta o identificați mai ușor.

Acum își dorește să te ducă cu trenul la cramele din jurul Buziașului. De ce? Pentru că așa ne îndemână Agenția Europeană de Mediu!!!.

Imaginați-vă un timișorean din Calea Buziașului care urcă în mașină, conduce prin oraș, trebuie să găsească loc de parcare pe lângă Gara de Nord, urcă în trenul de Buziaș, apoi stă pe microbuz până la Silagiu – totul cu scopul de a bea un pahar de vin.

“Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Primăria Orașului Buziaș relansează în acest an tradiția Concertelor de fanfară în principala stațiune a județului. Sub denumirea Promenadă la Buziaș a fost creat un produs care integrează ofertele turistice ale stațiunii balneoclimaterice de interes național și promovează călătoriile cu trenul în Timiș, cu scopul de a crește numărul turiștilor în destinație și de a reda stațiunii câteva dintre elementele culturale care au propulsat-o la un moment dat în topul destinațiilor europene“, se arată întru-un comunicat de presă.

Proiectul propus de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș are două componente

“Una de promovare a turismului durabil în Timiș prin intermediul călătoriilor cu trenul și, în această componentă, au fost realizate o hartă digitală și una fizică ce cuprind șase destinații sub invitația Descoperă Timișul cu trenul! Este o componentă dezvoltată de APDT Timiș în 2021 – Anul European al Căilor Ferate și cuprinde o listă de destinații accesibile pe calea ferată din Timișoara. După orașul Lugoj, ca principală atracție propusă de APDT Timiș pentru vizitare folosind trenul, sunt cuprinse orașele Buziaș, Jimbolia, Făget, Sânnicolau Mare și Deta. Există conexiuni dese și foarte bune care permit promovarea acestor călătorii de o zi, inclusiv în școli, pentru activități de tipul Săptămâna altfel, sau excursii cu grupul pentru ghizii sau agențiile de turism.

A doua componentă a proiectului se referă la revitalizarea turismului în stațiunea Buziaș, un oraș cu o veche tradiție, istorie și cultură  ce așteaptă să fie repuse în valoare. În acest sens, Asociația de Turism Timiș, în colaborare cu Primăria Buziaș, vor relua în această vară tradiția concertelor de fanfară din parcul Buziaș, concerte care, alături de renovarea Colonadei și lucrările de reabilitare a Parcului formează contextul în jurul căruia am construit întregul produs turistic legat de stațiune. Un produs complex, care înseamnă transportul spre destinație, obiective turistice, elemente de cazare și servit masa, activități și experiențe care pot fi găsite în Buziaș“, mai precizează sursa citată.

Urcă-te în tren! Descoperă Timișul!

“Proiectul nostru se potrivește, de asemenea, contextului în care Agenția Europeană de Mediu îndeamnă oamenii să aleagă transportul feroviar, iar transportul pe cale ferată s-a dovedit a fi cea mai durabilă formă de transport de persoane și marfă, emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de această formă de transport în Europa fiind de doar 0,5%. Județul Timiș se aliniază în rândul celor care fac primii pași pentru dezvoltarea unui turism sustenabil prin intermediul călătoriilor ferate și lansează primul material de promovare a turismului feroviar, inițiind câteva rute pretabile pentru turism de weekend sau de o zi , pentru familii cu copii, grupuri de tineri sau excursii școlare“, mai precizează APDT.

Dacă vreți să ajungeți singuri la Buziaș mai jos aveți programul spectacolelor de fanfară 2022:

Spectacolele vor avea loc sub Colonadă, lângă Izvorul Iosif și Grădina bănățeană, din două în două săptămâni, în zilele de duminică, de la ora 12,00 astfel:

28 mai, ora 11,00 – în cadrul manifestărilor Zilele Colonadei și Festivalul veveriței

12 și 26 iunie – ora 12,00

10 și 24 iulie – ora 12,00

14 și 28 august – ora 12,00

11 și 25 septembrie – ora 12,00

9 octombrie – ora 12,00, în cadrul manifestării Festivalul papricașului.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole