Alin Nica pregătește tribunalele politice. Surse: marți este convocată ședința în care solicită excluderi după scandalul de la PNL Timișoara

Surse politice au declarat pentru Buletin de Timișoara că Biroul Politic Județean al PNL Timiș a fost convocat pentru marți, 6 iulie 2021.

Principalul subiect abordat va fi scandalul de la PNL Timișoara iscat cu ocazia alegerilor câștigate de Raul Ambruș.

Pe lista indezirabililor se regăsesc deputatul Claudiu Chira, fostul secretar de stat Cătălin Iapă, consilierul local și proaspăt președinte al PNL Timișoara, Raul Ambuș și consilierul județean și șef al Piețelor din Timișoara, Liviu Cocean.

Conform statului PNL, în acest caz excluderile trebuie făcute de organizația municipală și aprobate în BPJ.

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica și secretarul general al filialei, Dănuț Groza, anunțau încă de ieri că nu recunosc rezultatul alegerilor de la PNL Timișoara, pe care le-au declarat anulate, și că vor lua măsuri după scandalul care a avut loc.

Interesant este că Alin Nica deține doar interimar funcția de președinte și se poate afla oricând în situația de a rămâne fără mandat, asta în condițiile în care primarul Lugojului, Claudiu Buciu și primarul Buziașului, Sorin Munteanu, au solicitat deja demisia conducerii județene.

Mai mult, sâmbătă, 10 iulie 2021, ar trebui să aibă loc ședința de alegeri a Comitetului de Coordonare Județean în urma căreia să fie aleasă conducerea județeană, care în funcție de rezultatul ședinței de marți ar putea fi amânată.

Alin Nica nu este la prima tentativă de execuții politice, reamintim că imediat după alegerile locale din 27 septembrie 2020 a cerut excluderea din partid a lui Nicolae Bitea, Cosmin Buboi, Alin Popoviciu și Călin Roman.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole