Alin Nica pregătește o nouă excludere din PNL Timiș? Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, va fi sancționat din cauza modificării organigramei

PNL Timiș continuă campania agresivă îndreptată împotriva propriilor membri de partid, fiind deja bine-cunoscut scandalul de acum un an care a cuprins organizația PNL Timișoara, și care s-a finalizat cu excluderea nefinalizată nici astăzi a consilierului local Raul Ambruș și plecarea din partid a deputatului Claudiu Chira. Mai mult, consilierii județeni Alin Popoviciu și Călin Roman au fost și ei excluși din partid imediat după preluarea filialei de către Alin Nica și Dănuț Groza.

Acum, o banală schimbare de organigramă la Primăria Lugoj, produce o imixtiune abruptă a PNL Timiș în actul administrativ, care ar trebui să rămână apolitic, dar care pare mai degrabă demn de țările nedemocratice și nu de Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat de presă PNL Timiș urmează să decidă sancționarea primarului Claudiu Buciu, care se face vinovat de reorganizarea primăriei, care prin lege este atributul primarului și dacă e bună sau proastă ar trebui sancționată de electorat în 2024 și nu de Partid.

“Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei județene PNL Timiș se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Ședința este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desființat Casa de Cultură a Municipiului, Școala de Arte „Remus Tașcău”, Galeria de Artă și Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”. „Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz și o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura și dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puțin suspendarea pe 6 luni” a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.  Sancțiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei județene PNL Timiș, Claudiu Buciu riscând chiar și excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj și rezultatele organizației municipale a PNL Lugoj“, se arată în comunicatul PNL Timiș.

Punctul de vedere al PNL Timiș seamănă izbitor cu cel al șefului PSD Lugoj, Călin Dobra, expus ieri, despre care oricum în mediul politic circulau informații că ar avea o înțelegere cu șeful PNL Timiș, Alin Nica, stabilită imediat după alegerile locale din 2020.

“Nemernicia promovată de primarul Buciu și votată astăzi de consilierii PNL, dar și de un consilier PSD, trebuie anulată! PSD Lugoj va contesta la Instituția Prefectului Județului Timiș decizia de desființare a Casei de Cultură a Municipiului, a Școlii de Arte „Remus Tașcău”, a Galeriei de Artă și a Serviciului de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”. Primarul navetist nu face altceva decât să-și bată joc de oraș, de lugojeni și nu voi accepta să fie trecut cu vederea acest lucru! Nu voi accepta nici ca unul dintre cei căruia organizația social-democrată i-a oferit sprijinul de a fi ales în cadrul consiliului local să minimalizeze importanța culturii lugojene! Organizația Municipală PSD Lugoj va face toate demersurile legale care se impun pentru a se face dreptate!  Lugojul și lugojenii sunt mai presus decât orice alte interese personale sau de grup ale unora sau ale altora!“, i-a fost scris lui Călin Dobra pe pagina de Facebook.

Două aspecte sunt rușinoase, în acest context: Călin Dobra pe aceeași lungime de undă cu Alin Nica împotriva lui Claudiu Buciu, rușinos pentru fostul șef al CJ Timiș – actualul fiind doar un Țăran de la Dudești care se vede Împărat – însă acesta a demonstrat că are obrazul suficient de gros încât să-și sacrifice oamenii de dragul propriilor interese, iar întreaga sa echipă care l-a susținut a rămas pe stradă din cauza sa, și că primarul Lugojului care a obținut peste 6 mii de voturi va fi judecat de primari cu 400 de voturi în spate. Oare deputatul Cosmin Șandru sau fostul șef al STPT, Nicolae Bitea, membri ai BPJ al PNL Timiș, trimiși în judecată de DNA pentru corupție vor vota? Sau membri cercetați de ANI pentru diverse posibile încălcări ale legii?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole