George Simion(AUR), susține că deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru, ar fi contactat și un deputat de Dolj să nu voteze moțiunea de cenzură

George Simion, liderul #AUR, a dezvăluit că mai mulți dintre parlamentarii formațiunii pe care o conduce au fost contactați de reprezentanți ai PNL, scrie Evenimentul Zilei.

George Simion, liderul AUR, a anunțat că are de gând să scoată la iveală înregistrări incendiare, în care apar mai mulți membri ai PNL.

Liberalii au contactat deputați AUR, pe care ar fi încercat să-i convingă să nu voteze moțiunea împotriva lui Florin Cîțu.

Printre aceștia s-ar afla și europarlamentarul Rareș Bogdan.

DNA a deschis un dosar pentru deputatul PNL Cosmin Șandru, care într-o discuție telefonică avută cu un parlamentar AUR i-a propus acestuia funcții publice.

„Nu este singur. Au fost contactați 5 colegi de-ai mei. Doar din partidul nostru, sigur au fost și din alte partide. Se oferă avantaje materiale, dacă nu merge, se șantajează.

Avem înregistrări, avem mai mulți deputați care au fost abordați.

Ei au spus că sunt echipe de negociere, dar sunt echipe de mituire. Doamna Gorghiu, care a spus că nu e vocea deputatului, probabil că are amnezie”, a spus George Simion, despre acest caz, în Evenimentul Zilei.

„Ne-au contactat parlamentar cu parlamentar. Întâlnirile au avut loc în București sau în județe. Colegul meu a fost contactat de acest deputat de Timiș, un alt coleg de-al meu din Dolj a fost contactat tot de el.

„Spunea că suntem extremiști, că nu suntem frecventabili”

Rareș Bogdan m-a contactat pe mine personal, l-a contactat pe un vicepreședinte AUR, apoi a fost apelat deputatul nostru de Timiș să se vadă cu el. Mi-a cerut să fiu înțelegător. El spunea că suntem extremiști, că nu suntem frecventabili”, a mai afirmat liderul AUR.

În dosarul cu pricina mai este implicat și Bitea Nicolae-Florin, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice”, se spune în comunicatul celor de la DNA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole