Alfred Simonis câștigă bătălia din interiorul PSD și îl impune pe consilierul județean Mihai Ritivoiu în funcția de prefect

“Membrii Biroului Permanent Județean al PSD Timiș s-au întrunit, astăzi, într-o ședință de lucru, în cadrul căreia a fost votată în unanimitate propunerea pentru poziția de Prefect al județului Timiș“, se arată într-un comunicat al social-democraților.

Propunerea PSD pentru această poziție este Mihai Ritivoiu, președinte al PSD Timișoara.

Decizia nu a fost luată însă prea ușor, iar pe piață au fost aruncate de la intrarea PSD la guvernare mai multe variante pentru această funcție, fiind exclusă posibilitatea ca PNL Timiș să dea prefectul din cauza irelevanței naționale în care a căzut filiala.  

Printre variantele vehiculate au fost cea a prim-vicepreședintele PSD Timiș, expertul imobiliar Adrian Cionca, care potrivit unor surse politice ar fi avut susținerea lui Sorin Grindeanu sau cea a fostului președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, care deocamdată rămâne doar cu plimbatul după actualul ministru al Transporturilor, în vizitele sale oficiale în județ.

Mihai Ritivoiu, spun aceleași surse, ar fi avut susținerea actualului șef al PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și lider de grup al deputaților social-democrați și care prin această numire pare a se fi impus în fața lui Sorin Grindeanu.  

Alegerea lui Mihai Ritivoiu nu este întâmplătoare, deoarece viitorul prefect era un apropiat al fostului șef al PSD Timiș, Călin Dobra, însă la preluarea filialei de către Alfred Simonis, a fost printre primii care au trecut în barca noului șef, chiar în doi timpi și o mișcare.  

După numirea ca prefect Mihai Ritivoiu va fi nevoit să demisioneze din calitatea de consilier județean, următorul pe lista PSD fiind Alexandru Iovescu, care a mai deținut această funcție în perioada 2016-2020.

Reamintim că recent, unul dintre cei mai influenți primari ai PSD Timiș, Flavius Roșu de la Șag, spunea că viitorul vicepreședinte al CJ Timiș, dacă PNL va rupe alianța cu USR, ar trebuie să fie Călin Dobra sau Alexandru Iovescu. Analiza o puteți citi aici. Iată, că deja se fac primii pași.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole