Administrația PNL a CJ Timiș a avut nevoie de trei ani pentru organizarea unei licitații – drumul județean dintre Șag și Sânmihaiu Român va fi modernizat – fosta administrație PSDobra anunțase în noiembrie 2020 studiul de fezabilitate

Administrația PNL a CJ Timiș condusă de Alin Nica, care este în vizorul procurorilor Curții de Apel Timișoara, într-un dosar în care este începută urmărirea penală în rem la sesizarea Agenției Naționale de Integritate pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, fals în declarații și conflict de interese, a avut nevoie de trei ani pentru organizarea și finalizarea unei licitații.

Este vorba despre modernizarea drumului județean Șag – Sânmihaiu Român în lungime de 6.5 kilometri.

În data de 21 august 2020, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, în mandatul căruia a început proiectul, anunța transferul drumului la Consiliul Județean și demararea proecedurilor pentru realizarea studiului de fezabilitate, într-un video, disponibil AICI, împreună cu primarii din Șag și Sânmihaiu Român, Flavius Roșu și Viorel Mărcuți.

În data de 26 noiembrie 2020, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, a anunțat demarcarea studiului de fezabilitate.

Mă bucur să anunț că, la nivelul Consiliului Județean Timiș, a fost finalizată licitația pentru realizarea Studiului de fezabilitate, în vederea realizării unei conexiuni directe între localitățile Șag și Sânmihaiu Român. Șoseaua are o lungime de aproximativ 5 kilometri, iar valoarea contractului este de 75 de mii de lei. Firma care a câștigat licitația trebuie acum să realizeze documentația în cel mai scurt timp posibil, pentru ca proiectul să ajungă în plen, la vot, scria pe Facebook“, fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra.

Tot ce mai avea de făcut noua conducere a CJ Timiș în frunte cu Alin Nica era scoaterea la licitație a Proiectului Tehnic și a execuției.

Pentru asta a fost nevoie de trei ani, fără ca Proiectul Tehnic să fie încă finalizat!

Astăzi, 25 noiembrie 2023, CJ Timiș a transmis într-un comunicat de presă că a finalizat licitația, iar firma Super Construct SRL

Șeful Consiliului Județean Timiș Alin Nica a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru “Modernizarea DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A)”. Valoarea aprobată în urma licitației este de 15,5 milioane de lei cu TVA. Finanțarea este asigurată din Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Drumul existent în prezent nu are structură rutieră, nici sistem de colectare a apelor pluviale și poate deveni impracticabil în perioadele cu precipitații abundente.  Proiectul de modernizare va duce la îmbunătățirea condițiilor de circulație, dar și la scurtarea timpului de parcurs între cele două localități. De asemenea, se vor îmbunătăți considerabil viabilitatea și starea tehnică a drumului și, implicit, confortul și siguranța tuturor participanților la trafic. În prealabil, a fost aprobat și contractul de lucrări, firma desemnată fiind SC Super Construct. Ordinul de începere pentru partea de proiectare a fost dat la sfârșitul lunii iulie 2023, iar durata totală pentru cele două etape (proiectare și execuție) este de zece luni.  Tronsonul face parte din „Centura mică” a Timișoarei, care unește localități din proximitatea orașului“, se arată într-un comunicat de presă al CJ Timiș.

Pentru tronsonul Șag-Sânmihaiu Român avem constructor și proiectarea este aproape gata. Pentru această investiție am reușit să facem o economie de aproape 6 milioane din cele 21 de milioane de lei primite din programul Anghel Saligny. Vom folosi acești bani pentru alte patru proiecte, podul peste Timiș de la Parța, drumul județean dintre Voislova și Luncanii de Jos, la limita cu Carașul, drumul care leagă Timișul de Caras-Severin de la Vișag și lărgirea la patru benzi a drumului de la Sânandrei. Astfel, pe lângă tronsonul deja gata între Dudeștii Noi și Săcălaz, vom închide Centura mică pe toată această zonă”, a declarat șeful CJ Timiș, Fiul satului Dudești, Alin Nica.   

Recomandările noastre

Cele mai citite articole