Șantierul Centurii Timișoara Sud avansează cu 1%, în ritmul gândacului de Colorado, sub competenta supraveghere a lui Sorin Grindeanu

Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat de nenumărate ori nemulțumit de mobilizarea constructorului de pe Centura Timișoara Sud, solicitând rapoarte săptămânale privind stadiul lucrării.

S-a declarat nemulțumit și așa a rămas, cu lamentările. Ministrul nemulțumit, iar șantierul avansează în ritm de “gândac de Colorado“, despre care Sorin Grindeanu spunea că împiedică mărețele proiecte de infrastructură.

Conform ultimelor date prezentate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara șantierul lucrării a avansat cu 1% în octombrie față de septembrie.

Luna octombrie s-a încheiat pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud cu un stadiu de realizare de aproape 58%. Ritmul a fost în continuare scăzut, mobilizarea insuficientă, fiind realizate activități similare pe timp îndelungat, în timp ce unele sectoare au rămas abandonate. Antreprenorul Tirrena Scavi s-a concentrat, în ultima parte a lunii octombrie, pe zona Ghiroda, unde a început montarea grinzilor peste canalul Bega și s-a lucrat la viitorul nod rutier cu DN 6. S-a mai lucrat în zona Freidorf, la intersecția giratorie cu str. Paul Morand, la pasajul peste DJ 591 Timișoara – Sânmihaiu Român, la pasajul de la DN 59 Timișoara – Șag și la cel de la Giroc. Este în curs de execuție și procesul de relocare a liniilor electrice aeriene din zona Moșnița Nouă și zona Freidorf. Reamintim că antreprenorul și-a asumat ca la finele lunii mai 2023 să se dea drumul la circulație pe sectorul Moșnița Nouă – DN 6, la finele lunii iulie – de la intersecția Calea Șagului până la Giroc (conexiune cu str. Trandafirilor), urmând ca în decembrie 2023 să fie dată în circulație în întregime, cu celelalte sectoare“, transmite DRDP Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole