Proprietarii de garaje din zona Parcului Clăbucet au 30 de zile să le demoleze – toți au fost notificați

Consilierul local pro România, Roxana Iliescu, anunță că proprietarii de garaje din zona Parcului Clăbucet au 30 de zile să le demoleze.

“După adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Mun. Timișoara în data de 02.08.2022, privind declararea terenului pe care sunt ridicate construcțiile provizorii tip garaj din zona Parcului Clăbucet ca fiind de interes public local, am trecut la următorul pas – notificarea tuturor proprietarilor acestor garaje, prin afișarea notificărilor pe garaje, dar și prin trimiterea lor individual prin poștă, privind obligativitatea de a desființa aceste construcții și de a elibera terenul, în maxim 30 de zile!“, a declarat consilierul local Roxana Iliescu.

Situații juridice diferite ale proprietarilor deoarece patru garaje au fost construite ilegal.

“Trebuie spus că în zona Clăbucet, în cazul celor 38 de garaje ce urmează a fi demolate, avem situații distincte:

📌din 38 de garaje, doar 34 au autorizație de construire, prin urmare 4 garaje au fost ridicate nelegal pe domeniul public;

📌din cele 34 de garaje cu autorizație, doar  o parte din ele, au avut și Contract de închiriere sau de concesiune pentru teren. În consecință,  unii dintre proprietari nu au plătit un leu în toți anii ăștia pentru ocuparea domeniului public; de asemenea, sunt inclusiv situații în care proprietarii au încheiat Contracte de închiriere, dar între timp acestea au ajuns la termen și nu au mai fost prelungite de către municipalitate.

În cazul proprietarilor care au avut atât autorizație de construire, cât și Contract de închiriere, trebuie spus faptul că, urmare a declarării de interes public a terenului pe care aceste construcții provizorii au fost ridicate, contractele au fost reziliate unilateral de către municipalitate.

În absolut fiecare Contract de închiriere semnat cu Mun. Timișoara se menționează:

“Locatarul se obligă să recunoască interesul public asupra terenului care face obiectul prezentului contract așa cum a fost el stabilit prin Hotărârea Consiliului Local. Locatarul se obligă să dezafecteze amplasamentul, pe cheltuiala sa, în termen de 30 de zile de la Notificarea Primarului (…)”

Totodată, trebuie menționat faptul că inclusiv în Autorizațiile de construire aferente celor 34 de garaje, se menționează faptul că “ amplasamentul se va elibera necondiționat in cazul în care terenul va fi revendicat de Consiliul Local pentru lucrări cu caracter public.”“, mai arată consilierul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole