Timișoara: agentul termic va curge prin țevi de 50 de milioane de euro – magistrala care pleacă de la CET Sud și distribuie căldură în tot orașul va fi reabilitată

Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare record, de aproape 50 de milioane de euro, pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare.

Cererea de finanțare depusă de municipalitate pentru înlocuirea a 13 km din rețeaua termică primară a fost aprobată de Ministerul Energiei.

Potrivit viceprimarului USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, magistrala care pleacă de la CET Sud și care distribuie agent termic în tot orașul va fi reabilitată.

Înlocuim țevile vechi și îngropăm rețeaua aeriană pe care o vedem în sudul orașului. Aici se înregistrează cele mai mari pierderi din rețea și cele mai mari costuri de exploatare și mentenanță. Investiția de 50 de milioane de euro include reabilitarea a 13 km de rețele termice primare și lucrări la infrastructura conexă. E parte a unui ambițios program de modernizare a sistemului vechi și ineficient, care, ani de zile, a generat pierderi uriașe de agent termic dar și de sume de bani. Anul trecut, am finalizat înlocuirea a 29 de kilometri de rețea secundară și primară și modernizarea a 25 de puncte termice din oraș. În paralel, am făcut pași importanți pentru un proiect strategic – încălzirea orașului cu energie geotermală. După 2 ani de discuții cu mai multe companii, vom încheia un parteneriat cu OMV Petrom, fără costuri de la bugetul local„, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole