PSD ar fi de acord cu tăierea salariilor angajaților din Primăria Timișoara. Consilierul local Radu Țoancă pune însă unele condiții

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, spune că social-democrații din Timișoara ar fi de acord cu tăierea salariilor angajaților din Primăria Timișoara, dar în anumite condiții.

Printre condițiile cerute de consilierul local se numără și cea de eliminare din primărie a noilor angajați, usr-iști consideră Radu Țoacă, care însă nu suflă o vorbă despre zecile de angajați liberali parașutați în CJ Timiș de viitorul său aliat Alin Nica, totul culminând cu un consilier personal a cărui poreclă este “Borsetă“, datorită trecutului său dubios, dar cu care pesediștii urmează să stea bot în bot.

“Aș fi de acord să discutăm în plenul Consiliului Local Timisoara o eventuală ajustare a veniturilor salariale ale funcționarilor publici și personalului contractual , după ce primarul va duce la îndeplinire, cumulativ, următoarele măsuri: reducerea cu 50 la sută a salariilor primarului , viceprimarilor , city-managerului si a celor 10 consilieri personali. Dacă aceștia ar lucra în sectorul privat și ar fi plătiți după performantele profesionale , ar trebui probabil să aducă lunar bani de acasă; reducerea salariului primarului va duce automat la diminuarea cu 50 la sută a indemnizației lunare a celor 25 de consilieri de la 1090 de lei la 545 de lei, eliberarea imediată din funcție a zecilor de angajați useriști după noua organigramă ( desființată actualmente de instanță ) și a celor din institutiile aflate în subordinea municipalității. Acești oameni , într-un procent îngrijorător de mare, sunt paraleli cu administrația publică locală, habar nu au de legislația publică și încasează degeaba salarii , mai ales că instanța a obligat Primăria sa îi reangajeze pe funcționarii concediați , cărora oamenii noi le-au luat locul. Dacă aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a economisi din fondul de salarizare suma de 3 milioane de lei, sunt de acord ca suma rămasă să constituie subiectul unei hotărâri de consiliu local privind ajustarea veniturilor, după consultarea Sindicatului funcționarilor din PMT“, susține Radu Toancă.

Consilierul local PSD acuză administrația Timișoarei de populism, deoarece consideră diminuarea cu 3 milioane de lei a fondului de salarizare insuficientă, însă se face că uită de populismul viitorului partener de guvernare locală, Alin Nica, care a alocat 1,2 milioane de lei de la “județ“ pentru termoficare, adică o sumă care ajunge în cel mai bun caz pentru două zile.

“Anunțul primarului Dominic Fritz că va diminua cu 3 milioane de lei fondul de salarizare din primărie pentru a mai face rost de câțiva bani pentru Colterm se înscrie în seria exercițiilor de imagine de un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germană ! Pentru a-și masca eșecul catastrofal în toate domeniile de activitate , administrația useristă  mai speră naiv că aceste fumigene publice vor mai impresiona pe cineva si că oamenii vor uita că tot ce a fost “reformat” de oamenii noi care conduc de un an Timișoara a fost distrus : sistemul centralizat de încălzire ,curățenia, organigrama. Populismul acestui demers este evident penibil, în condițiile în care suma de 3.000.000 de lei ar ajunge pentru două zile de încălzire, iar perioada în care Colterm furnizează agent termic în Timișoara este de aproximativ 120-150 de zile pe sezon rece. Dacă administrația Fritz nu va începe reforma salariilor cu propriile buzunare , ci cu cele ale subalternilor din Primărie, citatul din fabula “Câinele si cățelul” a lui Grigore Alexandrescu  “Că voi egalitate, dar nu pentru căței !“- ar fi perfectă pentru acest caz . Prea des in România diverși politicieni abili în comunicare , conștienți de faptul că bugetarii nu sunt iubiți de celelalte categorii socio-profesionale, își fac campanie ieftină cu reduceri de posturi sau de salarii în sectorul public, fară să se atingă vreodată de propriile buzunare ( care se umflă tot din bani publici ). Lor le este probabil greu să își imagineze că puterea exemplului personal i-ar face mult mai credibili în fața opiniei publice și chiar în ochii propriilor subalterni !“, a mai precizat Radu Țoancă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole