Timiș: municipiul Lugoj are un nou primar interimar – consilierul local PSD, Marius Baboniu, a fost votat să conducă primăria doar pentru câteva zile după ce PNL-știi au fugit ca “șobolanii“

Municipiul Lugoj are un nou primar interimar.

Consilierul local PSD, Marius Baboniu, a fost votat, miercuri, de către Consiliul Local, în unanimitate, să conducă primăria pentru câteva zile.

Măsura a fost necesară din cauza retragerii totale a reprezentanților PNL din concederea primăriei Lugoj după data de 1 octombrie, deși mandatul primit de la cetățeni în 2020 se încheia abia după constituirea noului Consiliu Local votat în 9 iunie și depunerea jurământului de nou primar ales, Călin Dobra.

Marius Baboniu a votat viceprimar, într-o ședință extraordinară de plen convocată de PSD și USR, dar în fapt va avea atribuții de primar interimar și va face parte în continuare din Consiliul Local fiind în echipa PSD a lui Călin Dobra.

Marius Baboniu, antreprenor, de profesie jurist. Este reprezentantul comunității baptiste din Lugoj și intră în echipa câștigătoare, de la Consiliul Local al Municipiului Lugoj. Om cu om, reconstruim LUGOJUL! ”, spunea Călin Dobra în timpul campaniei electorale despre Marius Baboniu într-un video care poate fi văzut AICI.

Alegerea unui primar interimar și doar pentru câteva zile era necesară deoarece administrația era blocată, salariile angajaților din primărie erau neplătite, neavând cine semna statele de plată, la fel și plata către diverse categorii, de exemplu persoanele cu handicap sau asistenții materiali.

Reamintim că ieri, 8 octombrie, primarul ales al Lugojului, Călin Dobra, îi acuză pe PNL-iști că au fugit din primărie ca șobolanii, așa cum puteți citi AICI.

Marius Baboniu este al patrulea primar al Lugojului din 2020 și până în prezent, după Claudiu Buciu, Bogdan Blidariu și Adrian Serendan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole