Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, despre plecările de primari din PNL: când un preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean pierde zeci de colegi înseamnă că acesta are “o mare problemă“

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat luni, întrebat dacă este de acord cu racolarea primarilor de la PNL, că faptul că un preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş pierde zeci de colegi înseamnă că acesta are „o mare problemă”.

Simonis, care este preşedintele PSD Timiş, a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă transferul primarilor este o practică de fair-play, în contextul în care preşedintele PNL Timiş a spus că sunt „manevre golăneşti”.

„În urmă cu două săptămâni domnul preşedinte al PNL Timiş a anunţat într-o conferinţă de presă trecerea a doi consilieri locali de la PSD de la PNL. În urmă cu două luni a anunţat trecerea unui primar de la Pro România la PNL. Oare atunci nu se numeau transferuri golăneşti? Faptul că un preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean pierde zeci de colegi în timp ce e preşedinte în funcţie la CJ înseamnă că dânsul are o mare problemă şi nu e la mine e problema. Oamenii dacă vor să plece vor pleca indiferent că vin la PSD sau în altă parte, ca să nu vă mai spun că această coaliţie e una naţională şi are legătură cu lista de europarlamentare”, a spus Simonis.

El a adăugat că în urmă cu două săptămâni Consiliul Judeţean Timiş a distribuit sumele pentru localităţile din Timiş, aproximativ 60 de milioane de lei, iar localităţile cu primari social-democraţi au luat în jur de 7 milioane de lei, banii ceilalţi fiind ghidaţi către localităţile cu primari de la PNL.

„Oare la nivelul judeţului Timiş, când PNL distribuie sumele, nu avem coaliţie şi avem coaliţie doar atunci când convine PNL-ului? Repet, municipiul Timişoara, care reprezintă jumătate din judeţul Timiş, a luat zero lei de la Consiliul Judeţean. În condiţiile astea, ca să nu mai spun că în 2020 PNL Timiş, cu domnul Nica fiind candidat la Consiliul Judeţean, a luat de la PSD opt primari, dacă nu mă înşel. Atunci nu se numeau transferuri golăneşti? (…) Facem campanie împreună (PNL şi PSD – n.r.) pentru ceea ce avem în comun şi anume lista de europarlamentare. Lista de europarlamentare este un proiect naţional care are legătură cu parcursul pro-european şi pro-occidental al României, nu are nicio legătură cu disputele locale din fiecare localitate sau din fiecare judeţ care există, mai mult sau mai puţin, între PSD şi PNL”, a afirmat Simonis.

Întrebat dacă în plan local, la Timiş, se poate ajunge la o înţelegere între PSD şi USR, Simonis a spus: „În politică e bine să nu excluzi niciun fel de variantă. Eu am o relaţie bună cu primarul municipiului Timişoara, nu-i de ascuns lucrul acesta. Am încercat să lucrăm, să colaborăm împreună pentru proiectele judeţului Timiş, aşa cum am încercat şi cu cei de la Consiliul Judeţean şi de la PNL. Din păcate, n-am găsit deschidere”, a menţionat Simonis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole