Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu: să explice Alin Nica celor 200 de mii de cetățeni din estul județului de ce Consiliul Județean nu alocă bani pentru cofinanțarea noului spital din Lugoj – de când e la CJ Timiș a dat ZERO la Lugoj

Buletin de Timișoara publica ieri articolul intitulat “CJ Timiș nu alocă bani pentru Spitalul din Lugoj – Alin Nica refuză să ajute orașul cu o cofinanțare pentru cel mai mare proiect din istorie“, în care arătam că potrivit unor surse din administrația județeană ale publicației noastre, Alin Nica a refuzat să ajute municipiul Lugoj cu fonduri pentru cofinanțarea construirii unui nou spital, proiect care ridică la suma de spete 150 de milioane de euro fiind obținut pe fonduri europene prin PNRR.

Interesant este că Primăria Lugoj a solicitat Consiliului Județean Timiș sprijin financiar pentru a putea acoperi cofinanțarea de 5% necesară proiectului. Răspunsul administrației județene este unul uimitor, având în vedere că noul Spital Municipal din Lugoj este cel mai mare proiect din istoria municipiului. Astfel, sub semnătura șefului CJ Timiș, Alin Nica, Consiliul Județean a refuzat, potrivit unei adrese din 17 ianuarie, să ofere ajutor Municipiului Lugoj“, se arăta în articolul de mai sus, așa cum puteți citi AICI, pe larg.

Informațiile prezentate de Buletin de Timișoara au fost confirmate de primarul ales al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu.

Acesta a fost prezent în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală unde a declarat următoarele:

Nu ne-am ajutat nimeni de aici pentru obținerea proiectului, în afară de două persoane, Alexandru Rogobete, care și predă la Universitate la Timișoara și deputat PSD Timiș, Alfred Simonis, care tot timpul ne-a încurajat și e corect să spunem asta și a pus o vorbă bună pe unde a putut. Dânsul e din Timiș, proiectul e în Timiș, sigur că nu contează coloratura politică, dar sunt dezamăgit că alți colegi nu au pus nici un deget sau chiar au încercat să ne obstrucționeze sau cum este la Consiliul Județean Timiș la care am cerut bani pentru cofinanțare și domnul președinte Nica spune că nu ne poate ajuta cu bani. Bine, nici nu ne așteptam să ne ajute pentru că de când e președinte a dat zero lei la Lugoj. Zero, zero, zero, zero, la orice realocare de fonduri tot zero la Lugoj. Poate să aibă ceva cu mine, să nu-i placă de mine, dar ce are cu lugojenii sau cu 180 de mii, 200 de mii de cetățeni care locuiesc în zona de est a județului și care o să beneficieze de acest spital. Noi nu ne facem probleme că nu vom avea contribuția de 5%, dar era firesc, pentru că banii vin în județul Timiș și sunt pentru timișeni, Consiliul Județean să aloce cel puțin jumătate din acești 5 %. Cele invocate pentru că a refuzat să aloce bani pentru noul Spital din Lugoj sunt povești, nu motive, pentru nu este aprobat nici măcar bugetul județului, deci poate să îți repare această aroganță când o să aprobe bugetul județului în zilele următoare și să aloce măcar jumate din sumă. Dânșii( n.r. CJ Timiș) nu au depus niciun proiect în acest program, poveștile cu IROT-ul (n.r. Institutul Oncologic Timișoara) sunt niște minciuni care sfidează bunul simț, deoarece Institutul Oncologic este proiectul Ministerului Sănătății, nu este implicată nicio autoritate locală sau județeană, deoarece beneficiar este Direcția de Sănătate Publică Timiș. Alin Nica profită de naivitatea electoratului și duce discuția într-o altă zonă, aici vorbim de finanțări europene, unde Consiliul Județean are fonduri speciale pentru a ajuta primăriile care au obținut asemenea proiecte pe partea de cofinanțare. Vă arăt zeci de proiecte care în alte localități unde dânsul are prieteni că sunt sprijinite. Nu poți să ne tratezi așa și să pui 8.000 de oameni care te-au votat la colț“, a spus Claudiu Buciu.

Potrivit primarului ales al Lugojului, la începutul lunii februarie va fi lansată procedura de licitație pentru proiectare și execuție și ulterior va fi lansată o altă procedură pentru dotările necesare noului spital.

Licitațiile vor dura, a mai precizat Claudiu Buciu, până în luna iunie/iulie și apoi va demara proiectarea și lucrările de demolare și relocare de utilități și de construire a spitalului nou și de renovare a clădirii vechi din față, cea principală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole