,Ziua Timișoarei” – concerte cu Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă și Petrică Miulescu-Irimică

Și în acest an Ziua Timișoarei va fi sărbătorită prin acțiuni ce se vor derula pe durata mai multor zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, ca proiect finanțat de către Primăria Timișoara.

Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția ,,Călător între Viena și Timișoara” a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în  spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara. Tot duminică, dar în Piața Libertății,  vă propunem concertul pop-rock ,,Timișoreni on stage”, care va prilejui întâlnirea cu trupele timișorene Cargo, TM Groove și Beck Corlan.

Luni, 2 august 2021, tot în Piața Libertății, începând cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor reîntâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin  proiectul muzical inedit ,,Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

Marți, 3 august 2021, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii începând cu ora 10.30, ne vom bucura de un amplu program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses(ora 18.00, Piața Unirii), Opera Națională Română din Timișoara (ora 20.00, Piața libertății) și Zoli Toth, cu  proiectul vocal-simfonic ,,Better Together” (ora 22.00, Piața Unirii).

În acest an activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta din tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei.

Pentru  concertele ,,Timișoreni on stage” și ,,Better Together” accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro

Pentru toate celelalte evenimente accesul  se va face în limita locurilor disponibile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole