VIDEO. Vest: două mașini de poliție au fost distruse după ce s-au ciocnit într-o urmărire pe străzile unui oraș

Două autospeciale de Poliţie au fost implicate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, într-un accident produs în oraşul Sântana, localitatea Olari, judeţul Arad, în timpul urmăririi în trafic a unui autoturism.

Patru poliţişti au fost transportaţi la spital.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a deschis o anchetă internă privind accidentul şi modalitatea în care poliţiştii au intervenit.

Patru tineri care se aflau în autoturism au fost găsiţi de anchetatori.

Maşina fusese abandonată la circa zece kilometri de locul accidentului.

În seara zilei de 28 octombrie a.c., în jurul orei 23:00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza oraşului Pâncota, un echipaj de poliţie a pornit în urmărirea unui autoturism. Autoturismul urmărit şi-a continuat deplasarea, iar în oraşul Sântana, autospeciala de poliţie, aflată în urmărire, a intrat în coliziune cu o altă autospecială. 4 poliţişti au fost transportaţi la spital în vederea evaluării stării lor şi acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Arad.

Doi dintre poliţişti sunt răniţi grav, fiind internaţi.

În urma evaluării medicale, doi poliţişti au fost răniţi grav şi au rămas internaţi în spital, unul a fost diagnosticat cu răni care nu necesită internarea, iar al patrulea nu a fost rănit”, a mai arătat IPJ Arad.

În acest caz, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, urmând a fi continuate cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Concomitent, comanda IPJ a declanşat o cercetare internă, pentru clarificarea stării de fapt, modalitatea de intervenţie a poliţiştilor şi luarea măsurilor care se impun”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au fost testaţi cu aparatele alcooltest şi DrugTest din dotare, rezultatele fiind negative în toate cazurile.

Duminică dimineaţă, au fost depistaţi 4 tineri, 2 la domiciliu şi 2 într-o pădure din proximitatea oraşului Pâncota, toţi din localitatea Pâncota, care s-ar fi aflat în autoturism. Din primele verificări, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 18 ani, care a fost testat cu aparatele alcooltest şi DrugTest, cu rezultat negativ”, a precizat sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi modificarea locului accidentului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole