Timiș: în perioada Crăciunului peste 250 de poliţişti vor acționa zilnic – evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături

În perioada Crăciunului, ca de fiecare dată, polițiștii timișeni vor fi la datorie, în serviciul comunității, astfel încât toți cetățenii să sărbătorească în liniște și siguranță.

Astfel, peste 250 de poliţişti de ordine publică, rutieră și alte structuri vor acţiona zilnic, pe raza judeţului Timiş, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Poliţiștii rutieri vor acţiona pe principalele artere din județ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Pentru ca Sărbătorile de iarnă să nu fie umbrite de evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare nesupravegheate!

La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei iluminate! Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate!

Să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

Dacă plecați de acasă, fiți prevăzători, nu uitați să vă lăsați bunurile asigurate, și mai ales să nu popularizați plecările de acasa pe rețelele de socializare, întrucat hoții sunt vigilenți, iar locuințele rămase nesupravegheate reprezintă direcția lor de acțiune.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specifice anotimpului rece, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte regulile de conduită preventivă.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi folosiţi centura de siguranţă!

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Zeci de pietoni amendați, la Timișoara

Polițiștii rutieri i-au luat la puricat pe șoferii indisciplinați. Astfel, miercuri, 25 august, în orele 07.00-12.00 și 17.00-20.00, polițiștii împreună cu lucrători ai Secțiilor Urbane din Timișoara au desfășurat o…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole