VEST: incendiu violent într-o gospodărie de la o afumătoare nesupravegheată – au ars 40 de găini, dar au fost salvați porcii

Pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în municipiul Petroșani, pe strada Cucului, unde a fost semnalat un incendiu izbucnit într-o gospodărie.

La sosirea echipajelor operative la fața locului, incendiul se manifesta violent, la mai multe anexe, unele dintre acestea fiind folosite drept adăpost pentru animale și păsări de curte, existând totodată pericolul extinderii flăcărilor la gospodăriile învecinate.  Pompierii au acționat aproape 3 ore și au reușit să salveze porcine și păsări de curte,  protejând de asemenea, și restul construcțiilor din apropierea zonei incendiate. În urma incendiului manifestat pe o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați și care cel mai probabil a pornit de la o afumătoare nesupravegheată, au ars 40 de păsări de curte. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă de eveniment“, a transmis ISU Hunedoara.

Pentru a preveni astfel de situații de urgență, pompierii hunedoreni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor.

Se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în apropierea clădirilor, în magazii, şuri, remize, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile, afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie, se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole