VIDEO.Tragedia de Periam Port: 4 persoane dispărute, continuă căutările – șoferul bărcii era băut – un copil de 3 ani a murit

O barcă cu 12 persoane răsturnată în Periam Port.

Pompierii timișeni au fost solicitați duminică seara, la ora 20:24, pentru salvarea mai multor persoane care s-au răsturnat cu barca în râul Mureș, în zona localității Periam Port din județul Timiș.

Potrivit ISU Timiș 4 peroane, dintre care doi copii, sunt dispărute.

𝐂𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚̆ 𝐜𝐚̆𝐮𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în zona Periam Port. Pe parcursul nopții, 3 echipaje de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și alte 3 echipaje din cadrul ISU Arad au continuat misiunea la suprafața apei. În această dimineață, pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite.

Un efectiv de 𝟐𝟒 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 timișeni vor interveni cu:

➡️ o autospecială de serviciu;

➡️ 6 autospeciale de primă intervenție și comandă;

➡️ un microbuz;

➡️ 9 bărci;

➡️ o ambulanță SMURD

și 𝐮𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐣 𝐜𝐮 𝟒 𝐬𝐜𝐚𝐟𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢.

De asemenea, pompierii arădeni au început deplasarea către locul evenimentului. Un efectiv de 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD.  𝑃𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡, 4 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛𝑐𝑎̆ 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑎̆𝑟𝑢𝑡𝑒. 𝑃𝑟𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑒 𝑛𝑢𝑚𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑠̦𝑖 2 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖. Misiune în dinamică“, arată ISU Timiș într-un comunicat de presă de astăzi, 1 mai.

Poziția Poliței Arad, pe raza cărui județ s-a întâmplat tragedia.

În seara zilei de 30 Aprilie a.c., în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat. În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac. Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, arată Poliția Arad.

UPDATE: Primarul comunei Periam, după tragedia de pe Mureș: adulții au fost inconștienți, să te urci 12 persoane într-o barcă de 4 persoane și cu 6 copii după tine – o familie trebuia să plece în Germania, AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole