VIDEO. Timișoara: a început asamblarea celor 17 tramvaielor galben-negre Bozankaya care vor fi livrate până la finalul anului – garniturile costă 33 milioane euro

Compania turco-germană Bozankaya, din Turcia, va livra, până la finalul acestui an, un număr de 17 tramvaie noi, la Timișoara, în urma unui proiect cu bani din PNRR în valoare de 33 milioane euro.

Garniturile nu vor mai avea culoarea negru-violet, ci negru-galben.

Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara până la sfârșitul anului 2024.

Compania Bozankaya continuă colaborarea cu municipalitatea din Timişoara prin semnarea unui contract ce prevede achiziţia a 17 tramvaie. Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă şi aer condiţionat. Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 33 milioane de Euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai”, se preciza într-un comunicat de presă din luna ianuarie al companiei Bozankaya.

Conform viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a început asamblarea garniturilor.

Alte 17 tramvaie ultra-moderne ajung la Timișoara până la finalul anului. Toată flota de transport public – tramvaie, autobuze, troleibuze – e înnoită cu o finanțare record de 75 de milioane de euro pe care am câștigat-o pe PNRR.  Am pus Timișoara pe drumul corect. Să nu schimbăm direcția! ”, a declarat zilele trecute Ruben Lațcău care a făcut public și un video cu linia de producție așa cum puteți vedea mai jos.

Tramvaiele pot funcționa autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la rețeaua electrică, pe o distanță de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole