Bulevardul Vidrighin, Podul ILSA, Solventul, podul dintre Bv Dâmbovița și Strada Gării, infrastructura școlară, parcuri și zone de agrement – proiectele majore al Primăriei Timișoara

Viceprimarul USR al Timișoarei a prezentat o parte din planurile administrației Dominic Fritz pentru obiectivele de investiții din 2022.

Ruben Lațcău spune că este important nu doar să fie deschise șantiere noi, ci ca ritmul de execuție să fie susținut.

“Lucrările pe bulevardul Cetății sunt, până în acest moment, un exemplu de rapiditate și seriozitate, atât din partea antreprenorului, cât și a beneficiarului. Pe Bogdăneștilor se lucrează, de asemenea, susținut. În 2022 vom continua schimbarea rețelei de termoficare, ne propunem să ajungem la 30 km schimbați. Va intra, de asemenea, în execuție un proiect major de schimbare a rețelelor de apă și canal a municipiului, proiect executat de compania primăriei pe fonduri europene“, a declarat Ruben Lațcău.

Bulevardul Vidrighin, Podul nou de la ILSA, Solventul, podul dintre Bv Dâmbovița și Strada Gării

“Bulevardul Vidrighin va intra și el în lucru, având un termen de 30 de luni. Sunt încrezător că vom reuși un ritm de lucrări asemănător cu cel de pe Cetății. Podul nou de la ILSA (ISHO) va intra și el în execuție, alături de străzile ce îl leagă la Inelul II de circulație, Baader și Splaiul Nistrului. La subtraversarea de la Solventul vom începe munca uriașă de a trece pe sub 11 linii active de cale ferată, iar în partea a doua anului vom da spre licitația de execuție podul care va lega Bv Dâmbovița de Strada Gării. Strada Gării va fi și ea la rându-i reabilitată“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Infrastructura educațională

“Campusul nou al Lenau se va apropria de finalizare, la fel ca Grădinița PP33. Liceele Ungureanu, Coandă și fostul Mincu vor intra într-un proces de reabilitare totală. Liceul Sylva va avea fațadele, acoperișul și tâmplăria refăcute. Refăcut va fi și acoperișul de la Școala Calderon, Generalele 13 și 7 vor urma să primească noi corpuri de clădire și sper să intre amândouă în execuție. Vom lucra la proiecte de reabilitare totală a Colegiului Bănățean și Școlii 1. Corpul B, adică noul corp al spitalului de copii Țurcanu, va fi finalizat în acest an, după 7 ani de chin și întârzieri. Pentru acest nou corp vom primi în 2022 finanțare pentru dotări prin PNRR“, mai spune Ruben Lațcău.

Zone de agrement și parcuri

“Mă rezum să vorbesc doar despre puține din proiectele pe care le avem în lucru în primărie și doar despre cele ce sunt în fază de execuție. Mai sunt o sumă de proiecte de scară mare care sunt în faza de proiectare și planificare, fie că vorbim de zone de agrement și parcuri de zeci de hectare (Torontalului sau Ciarda Roșie) sau de regenerări urbane de cartiere (Dacia) sau parcări supraetajate. Toate acestea vor avea nevoie de finanțare. Sunt sume uriașe de bani, dar sunt încrezător că printr-o planificare atentă vom reuși să le finanțăm“, menționează viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole