VIDEO. Rupere de nori la Timișoara – Aeroportul Traian Vuia a fost inundat – apa curge prin tavan, bălți în terminalul de plecări interne. Reacția aeroportului

 Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara a fost inundat duminică din cauza ploii abundente.

Cititorii Buletin de Timișoara ne-au trimis pe adresa redacției mai multe filmulețe din care se vede cum curge apă din tavan, iar în holul de la intrare s-au format bălți prin care oamenii sunt nevoiți să treacă, iar doamnele de la curățenie fac față cu greu.

Suntem la terminalul de plecări interne și aici în interior avem o ploaie sănătoasă din acoperiș. Asta se întâmplă sub tutela ministrului Sorin Grindeanu, acestea sunt condiții într-o secțiune a aeroportului recent lăudată și inaugurată“, au transmis cititorii Buletin de Timișoara.

La solicitarea redacției noastre, conducerea aeroportului Timișoara a precizat că nu s-au înregistrat pagube, iar călătorii nu au fost afectați.

În urma averselor torențiale puternice manifestate între orele 17:30 – 18:30, în zona localității Ghiroda, unde se află și Aeroportul Internațional Timișoara, cantitățile acumulate de precipitații au depășit 40 l/mp, acest lucru a dus la infiltrarea apei meteorice într-o zona restrânsă a terminalului de plecări interne. Echipele tehnice și de curățenie din aeroport au intervenit imediat pentru a remedia situația. Din fericire nu s-au înregistrat pagube materiale, iar pentru pasageri a fost doar un disconfort temporar, fără a fi direct afectați“, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției Călin Petrescu.

Județul Timiș a fost și astăzi ca și ieri sub cod galben de averse torențiale, vânt, vijelii şi grindină.

Ieri, mai multe localități din județ au fost inundate din cauza precipitațiilor, în timp ce prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, era la o partidă de fotbal cu membri ai PSD Timișoara, așa cum singur a scris pe pagina sa de Facebook, fără a menționa o vorbă despre problemele cetățenilor, spre exemplu din satul Gruni de lângă Lugoj, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole