Timiş: Şofer din Bihor, arestat preventiv 30 de zile pentru trafic de migranţi

Un şofer din Bihor a primit 30 de zile de arestare preventivă pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat recent că transporta şase migranţi afgani pe raza comunei Cărpiniş.

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Jimbolia au observat, vineri, un mijloc de transport care se deplasa cu o viteză foarte mare între localităţile Jimbolia şi Cărpiniş şi care nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice efectuate de poliţişti de frontieră, conform IGPF.

Aceştia au pornit în urmărirea autoturismului, care este înmatriculat în judeţul Bihor. Autoturismul în cauză, condus de un cetăţean român, cu domiciliul în judeţul Bihor, a fost oprit cu ajutorul unui echipaj din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ Timişoara.

Poliţiştii de frontieră au constatat că în mijlocul de transport se mai aflau şase pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini, la verificări stabilindu-se că sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 ani. Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau a fi transportaţi la Timişoara.

Se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a acestuia.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole