METEO. Cod galben în vestul țării de vânt puternic și precipitații moderate – la munte va ninge viscolit

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru Carpaţii Orientali şi Occidentali, precum şi pentru vestul Carpaţilor Meridionali, până vineri dimineaţă. La altitudini mari va ninge viscolit.

Potrivit ANM, până vineri, la ora 10.00, în Carpaţii Orientali şi Occidentali, precum şi în vestul Carpaţilor Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăşi 90…100 km/h şi va fi viscol.

”Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului”, a transmis ANM.

De asemenea, până joi seară, la ora 22.00, este cod galben de precipitaţii moderate cantitativ în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Sutn vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

”Temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă”, a mai transmis ANM.

Sursa citată aprecizat că se vor acumula cantităţi de apă de 25…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Incendiu la biserica din Sacoșu Turcesc

Pompierii din Timiș au fost solicitați în această dimineață să intervină la un incendiu produs la un lăcaș de cult din localitatea Sacoșu Turcesc. “La sosirea echipajelor, s-a constatat că…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole