VIDEO. Noi probleme cu urșii pentru Sorin Grindeanu – un urs surprins pe viitorul traseu Filiași – Lugoj al drumului de mare viteză, în dreptul stațiunii Băile-Herculane

Ministerul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, a anunțat în luna aprilie că drumul de mare viteză Filiași – Lugoj a fost scos din nou la licitație.

Astăzi au fost postate în SEAP anunțurile licitațiilor pentru Studiile de Fezabilitate necesare celor 4 loturi ale Drumului de Mare viteză  Filiași – Drobeta Turnu Severin – Domașnea – Caransebeș – Lugoj (230 km). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15.06.2022“, a scris ministrul pe Facebook în luna aprilie.

Sorin “OUG13“ Grindeanu a demonstrat de când a preluat Ministerul Transporturilor că are o mare aversiune față de urși, dar și gândaci, verde sau de Colorado, care ar bloca mărețele sale planuri de dezvoltare a infrastructurii din România.

Recent, în mediul online a apărut un video cu un urs care merge pe un drum actual din Băile-Herculane, cam pe același traseu pe unde ar trebui să treacă drumul de mare viteză Filiași – Lugoj, cu tronsonul Drobeta Turnu Severin – Domașnea, pentru care se realizează studiul de fezabilitate.

Din cauza declarațiilor sale privind tunelurile pentru urși de la Holdea, Sorin “OUG13“ Grindeanu a fost până și ținta ironiilor primarului Dominic Fritz, care a declarat recent că a auzit că ministrul Transporturilor caută urși la Urseni ca să justifice nefinalizarea Centurii Timișoara Sud.

Așadar, așteptăm cu interes studiile de fezabilitate pentru a vedea dacă se impun construcții speciale pentru animalele din Caraș-Severin și dacă proiectele vor fi sau nu blocate din cauze de mediu.

Până atunci reamintim că în luna august Sorin “OUG13“ Grindeanu a declarat că “dacă cineva îmi arată urși în Banat, în ultima sută de ani, îmi dau demisia“. Demisie care se tot lasă așteptată de urșii care reintră în hibernare, deoarece în județele Caraș-Severin și Timiș există 45 de urși bruni.

Sursa video: Antonio Guran

https://youtu.be/F9EWt9QcDDY

Recomandările noastre

Cele mai citite articole