Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: în liberalismul de cumetrie, STPT a fost învățată să trăiască din bani publici – între 50-60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase

Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat astăzi că a  mărit efectivele care vor realiza controale pe mijloacele de transport în comun.

“Începând cu data de 17.02.2022, Societatea de Transport Public Timișoara va suplimenta echipele de control care acționează pe mijloacele de transport în comun, atât pe rutele urbane, cât și pe cele metropolitane“, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, măsura era necesară deoarece între 50-60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase.

“Între 50-60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase, adică fără bilet. Asta este estimarea conducerii societății de transport public local. În ultimii 10 ani de liberalism de cumetrie, societatea a fost învățată să trăiască din bani publici. În unii ani, 90% din venituri veneau doar din subvenții și gratuități. Am discutat și am agreat cu conducerea societății de transport să intensificăm controalele în mijloacele de transport în comun. De azi se vor dubla numărul de controlori. Ca să avem un transport public modern și eficient, e nevoie ca primăria să investească în flotă, dar și ca încasările din bilete și călătorii să se apropie de cifra reală a călătorilor. Această intensificare va continua pe perioada următoare“, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole