Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: blocurile vechi devin, rând pe rând, mai călduroase – pe Gheorghe Lazăr la numărul 36 lucrurile sunt aproape finalizate

Primăria Timișoara continuă programul de eficiență energetică a blocurilor în care sunt incluse 68 de blocuri, cu fonduri prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Lucrările la imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr numărul 36 sunt aproape finalizate, a anunțat viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău

Blocurile vechi devin, rând pe rând, mai călduroase. Cu seriozitate, programul de reabilitare termică avansează. Pe Gheorghe Lazăr, familiile care locuiesc la numărul 36 se vor alătura, în curând, timișorenilor din 15 blocuri pentru care factura a scăzut odată cu reabilitarea termică. Pierderile se apropie de cele de la blocurile noi, după lucrări, iar pe timp de vară confortul termic e mai bun“, a declarat Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara a semnat recent contractele de execuție pentru încă două blocuri, situate pe strada Brândușei nr. 12 și Deliblata nr. 21 și susține că a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice.

Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 37 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale. La finalul programului, în mai bine de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole