Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: angajații care au beneficiat de rețeaua PNL de trucare a concursurilor patronată de Nicolae Robu trebuie să dea banii publici înapoi și să piardă calitatea de funcționari publici

Primăria Timișoara a cerut în instanță anularea a șapte concursuri de angajare care au fost trucate.

Administrația locală a depus, în 10 octombrie, la Tribunalul Timiș, solicitări de anulare a șapte concursuri de angajare, ca urmare a faptului că două angajate implicate în fraudarea angajărilor au încheiat acord de recunoaștere a  vinovăție cu procurorii DNA, așa cum puteți citi AICI.

Potrivit viceprimarului USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, municipalitatea dorește anularea dispozițiilor emise de primar de numire în funcția publică a celor șapte angajați, după ce au avut loc concursurilor.

Dosarul care este în lucru astăzi nu privește astăzi în ansamblu concursurile, ci doar trucarea lor și de aceea noi am intentat un proces prin care să putem anula dispozițiile respective. Nu există o sentință definitivă, dar avem acordurile de recunoaștere a celor două angajate, așadar știm că au fost trucate și dorim ca oamenii respectivi să nu mai fie funcționari publici și să mai lucreze în Primăria Timișoara. Este absurd ca niște oameni care au fost angajați prin trucare de concursuri să rămână funcționari publici. Pentru noi este foarte clar că acele trucări s-au făcut la comanda directă a administrației Robu, a fost trucarea concursului pentru dl. Răvășilă, da înainte de asta Direcția de Patrimoniu a fost spartă în două, fără niciun raționament, ca să-i pregătească consilierului primarului Robu de la acea vreme un post de director, s-a scris lucrarea pentru că dl Răvășilă nici să își scrie lucrarea nu a fost în stare. A fost apoi o altă trucare celebră, cu dl. Popescu, care a fost angajat printr-un concurs trucat, alt membru al PNL, și apoi a fost mutat în Prefectură unde a devenit șef al Corpului de Control când prefect era un membru al PNL, dna Liliana Oneț. Acțiunea și scopul său aceasta este, de a anula dispozițiile și concursurile în așa fel încât acei funcționari angajai prin ilegalități să nu mai fie funcționari publici. Este foarte greu de crezut că șeful PNL de la vremea respectivă și al primăriei, dl Robu, nu a știut nimic fiind pe filiera liberală“, a declarat Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara mai dorește și recuperarea banilor de la cei care s-au angajat în urma concursurilor trucate.

 “Nu este neapărat vorba despre actele semnate deoarece ele mai sunt contrasemnate, dar dorim luarea banilor înapoi, deoarece au fost obținuți prin mijloace ilicite. Dar asta este o altă etapă. Aceste lucruri ar fi trebuit să fie cuprinse în acțiunea DNA. Noi suntem obligați să acționăm și este absolut anormal ca niște oameni care au beneficiat de concursuri trucate, de o rețea PNL de trucare a concursurilor patronată de dl Robu, să rămână în continuare în Primăria Timișoara și să beneficieze de bani publici“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Administrația USR a fost nevoită după câștigarea alegerilor să lucreze cu o parte dintre cei angajați prin concursuri trucate.

Cu dl Răvășilă nu prea am lucrat, am depus eforturi să ne scăpăm de dânsul, nici nu mai este aici, cu dna Aurelian iarăși, creierul acestei rețele de trucare a concursurilor, nu a fost o relație foarte bună deoarece la prima organigramă am scosp-o din poziția de șef serviciu, celelalte doamne, care au făcut acordurile de recunoaștere, au plecat amândouă, dar sunt și funcționari care și-au făcut treaba, dar oricine a benerificat de concursuri trucate trebuie să își piardă calitatea de funcționar public indiferent de nume, de faptul că e competent sau incompetent“, a mai spus Ruben Lațcău.

USR solicită sprijin european pentru Timișoara. Europarlamentarul Vlad Gheorghe: nici o companie nu poate pune în pericol securitatea energetică a municipalităților – întreaga populație a Timișoarei este lăsată fără încălzire inclusiv entitățile de importanță critică

Reprezentanții USR în Parlamentul European cer comisarilor europeni pentru energie și Pactul Verde să intervină rapid pentru ca orașului Timișoara să i se asigure securitatea energetică. “Delegația USR PLUS din…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole