Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan: PNL Timiș arată ca rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile – pe timpul lui Nicolae Robu, corupția colcăia

Buletin de Timișoara a prezentat, joi, faptul că două foste angajate din Primăria Timișoara au fost implicate în fraudarea angajărilor și au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăție cu procurorii DNA.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz care au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare în prima instanță după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

E vorba de Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în mandatul lui Nicolae Robu, despre care procurorii spun că nu a avut nicio implicare în trucarea concursurilor“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Buletin de Timișoara a arătat că Elena Daniela Adam este soția directorului de Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, fost președinte al Comisiei de Sănătate a PNL Timiș.

La rândul său, Bianca Simona Vetrovetz este nora unei vicepreședinte a PNL Timișoara, Carmen Popescu, membră în Consiliul de Administrație al Aquatim, unde a deținut chiar și funcția de președinte al CA-ului respectiv.

Mai mult, socrul Biancăi Simona Vetrovetz, adică Călin Gheorghe Popescu, a fost angajat și el în Primăria Timișoara, iar după angajarea în Primăria Timișoara s-a transferat la Prefectura Timiș, ca…ATENȚIE… șef la Corpului de Control, instituție care la vremea respectivă era condusă de o altă membră a PNL Timiș, Liliana Oneț. Călin Gheorghe Popescu nu a stat prea mult nici la Prefectura Timiș, ci s-a transferat la Consiliul Județean Timiș, unde salariile probabil sunt mai mari, și activează…culmea…la Compartimentul Corpul de Control al președintelui Alin Nica.

O reacție asupra dezvăluirilor de presă a avut și senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan.

Acesta consideră că PNL Timiș arată ca rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile.

„Nimeni, niciodată nu trebuie să afle.” Asta îi spunea Rodica Aurelian, fosta șefă a departamentului de Resurse Umane din Primăria Timișoara unei angajate pe care a determinat-o să o ajute să fraudeze concursuri de angajare. Pe timpul administrației Nicolae Robu, corupția colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administrației și de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca rețeaua de angajări pe pile din Primăria Timișoara să fie destructurată. Fosta angajată, care a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA, mărturisește cum era pusă să scrie lucrările candidaților veniți la concurs și cum a făcut acest lucru pentru mai multe persoane, printre care chiar și Florin Răvășilă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, trimis și el în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Un alt „beneficiar” al concursurilor trucate a fost chiar socrul uneia dintre angajatele racolate de fosta șefă a departamentului de Resurse Umane. Acesta, soțul unei vicepreședinte PNL Timiș, a ajuns, prin transfer, șef al Corpului de Control al Prefectei PNL Timiș Liliana Oneț. Astăzi este tot șef, doar că al corpului de control al lui Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Timiș și șeful organizației județene PNL. Nica, la rândul său, are plângere la Parchet făcută de ANI pentru fals în declarații, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și conflict de interese. Imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile. Caracatița penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum controlează totul în Consiliul Județean al lui Alin Nica. Probabil că și acolo va fi nevoie de o schimbare a administrației pentru ca timișenii să afle despre ilegalitățile care au loc în acești ani“, a scris Raoul Trifan pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole