Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, își caută refugiu pentru când va pica bomba în PNL

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, și-a găsit un partener surpriză, subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, împreună cu care a luat-o la pas să caute adăposturile din Timișoara.

Căutarea unui refugiu este vitală pentru Cosmin Tabără care în cazul unei schimbări bruște în PNL Timiș va fi trimis în ultima bancă, cum ar spune profesorul Sorin Ionescu, adică de unde a venit, pe locul 10 pe lista de consilieri locali, loc neeligibil, care însă ar fi în concordanță cu performanțele sale administrative și politice din actualul mandat care la un profesor mai exigent nu ar trece clasa.

Și pentru ca parteneriatul căutătorilor de refugii, cel mai probabil pentru când vor urma schimbările din PNL Timiș, să fie și mai vizibil, cei doi oficiali s-au și tăguit școlăresc pe paginile de Facebook, fiecare având propria versiune despre vizita de pe teren.

După Revoluție, adăposturile civile nu au fost considerate ca fiind o prioritate nici de către administrațiile locale, nici de către cele centrale. Mărturie îmi stă faptul că nu există o direcție distinctă pentru apărare civilă, ci doar o structură încorporată în cadrul ISU. Cu 10 zile înainte de a se sesiza secretarul de stat Raed Arafat, în iarnă, am demarat procedura de identificare și inventariere a adăposturilor și a dotărilor acestora. Am trimis notificări către asociațiile de proprietari în vederea igienizării lor și a punerii la dispoziție. Am inițiat procedurile de intabulare a 50 dintre cele 87 adăposturi publice, acestea fiind în curs. Am prevăzut o sumă la bugetul local pentru a putea fi făcute, în prima fază, lucrări de urgență: etanșare, ventilație, parte electrică.  Azi, împreună cu subprefectul Sorin Ionescu, am trecut pe la câteva dintre aceste adăposturi. Am fost însoțiți și de  Iulian Găurean – Protecția Civilă PMT, reprezentanți MApN și ISU. Concluziile rămân aceleași pe care le-am prevăzut la începutul anului prin demersurile făcute. E bine că se conștientizează utilitatea acestor adăposturi și mă bucur că nu mai sunt singurul care vorbește despe importanța lor. De menționat că, pe lângă aceste adăposturi publice, mai sunt și adăposturi private, care se află în evidența ISU. Legea prevede că orice imobil cu suprafață desfășurată mai mare de 600 mp, prevăzută cu subsol, trebuie să aibă în dotare și un astfel de adăpost, care în caz de nevoie devine public“, a scris Cosmin Tabără.

Sorin Ionescu, mai stabil politic decât colegul “refugiat“, a scris și el versiunea sa despre cele întâlnite prin adăposturile Timișoarei la braț cu Cosmin Tabără.

SIGURANȚA cetățenilor în situații speciale și existența în condiții normale a unor adăposturi publice de protecție civilă nu au reprezentat neapărat o prioritate pentru administrațiile din Timișoara. Este de neînțeles acest lucru și inutil de a căuta vinovați. Trebuie luat în calcul faptul că dezastrele nu pot fi prevăzute, dar avem obligația să fim pregătiți pentru a le putea gestiona, măcar de acum încolo. Inventarierea adăposturilor de protecție civilă din Timiș, planul de măsuri cu privire la îmbunătățirea gradului de protecție a populației prin aducerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă, identificarea soluțiilor pentru remedierea de urgență a deficiențelor adăposturilor de protecție civilă neoperative, asigurarea marcării tuturor adăposturilor de protecție civilă puse la dispoziția populației reprezintă măsuri prioritare pentru Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Timiș. Am fost astăzi în câteva adăposturi de protecție civilă din Timișoara însoțit de viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. La cum se prezintă locațiile, măsurile trebuie luate în mod serios și urgent“, a scris pe Facebook subprefectul PSD de Timiș.

VIDEO. Județul Timiș făcut de rușine la nivel național de PNL Timiș – deputatul Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea, trimiși în judecată pentru corupție, au fost alergați prin București: ce faci băi coruptule, ai naibii de borfași, Bitea escrocule, Șandru scursurilor, ți-a cumpărat tac-tu scaunul

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru și fostul director PNL al STPT, fostul consilier județean Nicolae Bitea, sunt trimiși în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dare de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole