Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, după ce Poliția Locală a dat un contract de 1 milion de lei firmei unui penelist: m-am ținut de cuvânt

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, arată nivelul de dispreț pe care peneliștii îl arată față de timișoreni.  

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, viceprimarul de la putere, dar aflat în opoziție cu colegii săi de palier la USR, se laudă deșănțat cu un proiect al Poliției Locale care prevede montarea de noi camere video în oraș.

Ceea ce nu spune Cosmin Tabără, cel care (sic!) coordonează activitatea Poliției Locale, este firma care va monta camerele video.

Nu spune deoarece firma aparține unui coleg de partid, așa cum Buletin de Timișoara a dezvăluit deja AICI, iar o justiție independentă s-ar fi autosesizat deja, deoarece ar trebui stabilit dacă avem de-a face cu un posibil caz de corupției, trafic de influență sau abuz în serviciu.

Este un caz cel puțin asemănător cu cel dezvăluit ieri de Buletin de Timișoara, în exclusivitate, în care șeful CJ Timiș, alt penelist, Alin Nica, a făcut cadou un contract tatălui consilierei sale personale.

Se vede ca lumina zilei că politicienii din Timișoara beneficiază în mod transparent de protecție din partea justiției în ansamblul său, deoarece salariile nesimțite și pensiile speciale le sunt acordate de partide și oameni politici.

Viceprimarul Cosmin Tabără își asumă această investiție chiar la nivel personal, ceea ce ridică și mai multe semne de întrebare în privința încheierii acestui contract.

“M-am ținut de cuvânt cu această investiție, iar pentru anul acesta voi insista să intre în actualul buget bani pentru training-uri de comunicare pentru polițiștii locali, dar și pentru dotarea cu camere video a perimetrelor școlilor și grădinițelor. Anul trecut, am cerut și am susținut să prevedem în buget cumpărarea de camere video pentru a fi monitorizate zonele de pe malul canalului Bega și a zonelor centrale a Timișoarei. Proiectul exista din anul 2018, dar licitația a fost derulată și finalizată abia în 2021. În curând va începe montarea sistemelor. Vor fi 22 de camere de supraveghere în 15 locații de pe raza municipiului. Valoarea investiției este de circa 1,1 milioane lei, fără TVA. Camerele vor fi amplasate la Podul Dacilor, Piața Traian, Podul Michelangelo, Podul Mihai Viteazu (2 camere), str. Eugeniu de Savoya (2 camere), Pța Sf. Gheorghe, str. Proclamația de la Timișoara, str. Augustin Pacha, Piața Libertății, str. Lucian Blaga, str. Alba Iulia, str. Emanuil Ungureanu, Piața Unirii, str. Mărășești (Spitalul Militar, 2 camere), Pța Victoriei (3 camere), bd. I.C. Brătianu“, a scris pe Facebook viceprimarul Cosmin Tabără.

USR Timiș nu a avut niciun punct de vedere în privința acestui contract, deși membrii săi se urcau pe garduri și fluturau cătușele pentru corupția pandemică, la fel cum nu au avut de comentat nici primarul Dominic Fritz, care de altfel declarată, glumeț fiind, că luptă cu sistemul, sau viceprimarul Ruben Lațcău, ceea ce înseamnă că tacit aprobă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole