VEST: un TIR cu 12 tone de deşeuri de tonere pentru imprimante din Italia a fost întors de la vamă

Un autotren care transporta aproximativ 12 tone de deşeuri de tonere pentru imprimante, care venea din Italia, a fost întors de la frontieră de Garda de Mediu din Arad, care a constatat că în documente erau trecute alte tipuri de deşeuri.

Autotrenul a fost verificat, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, şoferul având ca destinaţie o firmă din Timiş.

În documentele prezentate la controlul efectuat de echipa compusă din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad şi agenţi ai Poliţiei de Frontieră, transportul era constituit din deşeuri de materiale plastice şi de cauciuc. În fapt, marfa transportată din Italia către un agent economic din judeţul Timiş nu era conform cu documentele însoţitoare, în automărfar aflându-se 65 bigbag-uri deşeuri de tonere de imprimante„, a informat Garda de Mediu Arad.

Având în vedere neconcordanţele din documente, autorităţile nu au permis intrarea în ţară a autotrenului şi au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorului din Italia.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole