Percheziţii DIICOT la persoane bănuite că ar fi recrutat minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în apartamente închiriate în Timiș – sunt acuzați de trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova, Ialomiţa şi Constanţa într-o cauză având ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, membrii grupului care au desfăşurat anterior activităţi infracţionale pe linia proxenetismului, fapte pentru care de altfel au fost cercetaţi şi condamnaţi, au luat rezoluţia de a iniţia şi constitui un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. În acest scop, au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în beneficiul lor patrimonial”, precizează anchetatorii.

Procurorii arată că unul dintre membrii grupului ar fi avut rolul de a racola minore pe care le-a abordat prin intermediul unor reţele de socializare în scopul inducerii acestora în eroare pretinzând că urmăreşte dezvoltarea unor relaţii sentimentale.

Ulterior, explică DIICOT, persoanele vătămate majore care ar fi fost determinate să se prostitueze şi persoanele vătămate minore ar fi fost transportate şi cazate în apartamente închiriate în diferite localităţi din România, situate pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Alba, Timiş şi Argeş, iar, în vederea atragerii potenţialilor clienţi, membrii grupului ar fi postat anunţuri telefonice pe diverse site-uri de internet.

Pentru a menţine un control permanent asupra minorelor, apelurile clienţilor au fost preluate, la solicitarea traficanţilor, de către femei care se prostituau în favoarea acestora de mai mult timp, menţionează anchetatorii.

„În ceea ce priveşte una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în judeţul Hunedoara, transportată şi, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza judeţului Ialomiţa, au fost exercitate presiuni de natură fizică şi psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituţie este una sigură şi că din aceasta se obţin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuinţă etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituţiei. În condiţiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituţia, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanţi”, precizează procurorii.

În cazul unei alte minore, supusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, oamenii legi au reţinut că aceasta, pentru a-şi asigura scăparea, ar fi încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întreţină relaţii sexuale contra cost prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ţinută.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate patru telefoane mobile şi diverse înscrisuri.

La una dintre adresele percheziţionate a fost identificată o victimă a traficului de minori care a fost referită împreună cu fiul său nou-născut reprezentanţilor DGASPC Constanţa în vederea evaluării, consilierii şi aplicării măsurilor de protecţie specială, informează DIICOT.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole