VEST: lucrările de construire a liniei de înaltă tensiune Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad se apropie de final

Lucrarea de interes național “Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița – Timișoara – Săcălaz – Arad / Stația 400/220/110 kV Reșița” se apropie de final.

Lucrarea aparține Transelectrica și s-a remarcat prin dificultatea execuției mai ales în zona montană a județului Caraș-Severin, pe relația Orșova-Topleț-Mehadia-Iablanița-Anina-Reșița.   

Pentru a face drum energiei către casele românilor, gestionăm unele dintre cele mai provocatoare șantiere și asta ne oferă, ca o răsplată neprețuită, și prilejul de a ne bucura de unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. O astfel de încântare ne oferă traseul liniei electrice de înaltă tensiune Porțile de Fier – (Anina) – Reșița. Este un proiect de investiții aflat la final care se distinge ca una dintre cele mai complexe lucrări de dezvoltare a rețelei electrice de transport din România din portofoliul investițional al Transelectrica. Evoluția acestui proiect a fost posibilă datorită unei organizări extraordinare a eforturilor unei echipe impresionante care a lucrat în condiții geografice ce au însemnat adevărate provocări în teren. Construirea unui viitor energetic durabil nu este o sarcină ușoară. Este esențial să avem alături oameni care, nu numai că își aduc expertiza și lucrează cu determinare, dar care pun pasiune în fiecare etapă a activității pe care o desfășoară, de la faza de proiectare până la execuție. La Transelectrica, suntem onorați să colaborăm cu profesioniști capabili să transforme proiecte complexe în realitate, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole